אמינות בדיקת שינה ביתית

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

09/12/2019 | 03:26 | מאת: דניאל

אמינות בדיקת שינה ביתית (לת) 09/12/2019 | 03:08 | מאת: דניאל שלום עד כמה אמינה בדיקת שינה ביתית? האם היא אמינה גם באבחון נחירות בלבד שעלולות לגרום לעייפות, והאם יעילה באבחון דום נשימה קל? שאלה נוספת היא שבעבר עשיתי בדיקת שינה במעבדה ולא ישנתי שם טוב (החדר היה מואר מהבניין שממול, לא נרדמתי והתחלתי להילחץ). בבדיקה יצא שאני נוחר ב40 אחוז מהלילה ללא הפסקות נשימה כמעט. וללא תנועות גפיים. השינה הייתה שטחית יחסית כאמור מהלחץ. שאלתי היא האם במידה והייתי יושן שינה עמוקה יותר כפי שאני יושן בדרך כלל אז אולי כן היו מתגלות תנועות רגליים ואולי הנחירות היו יותר חזקות עם הפסקות נשימה משמעותיות יותר? בתודה

כפי שאתה מבין לכל אחד ממתארי הבדיקה ייתרונות וחסרונות משלו. ככלל מעבדת השינה הביתית אמינה ומאפשרת אבחנה של הפרעת נשימה בשינה . חשוב כמובן לשלב בתהליך האבחון גם מידע המופק בראיון הרפואי לגבי תלונות המטופל ומידע רפואי אחר רלוונטי. לגבי עומק השינה במעבדת השינה , בתוך תשובת המעבדה אמורה להיות התייחסות לשלבי השינה השונים מה שנותן מידע על עומק השינה ומשך השינה האוביקטיבי.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות