דום נשימתי- תלות רישיון נהיגה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

20/09/2018 | 18:00 | מאת: שמעון

קיבלתי מכתב מהמכון הרפואי לבטיחות כי היתלו את רישיונותי בשל דום נשימה. היו תקופות בהם לא יכולתי להשתמש ב CPAP בשל בעיות אחרות. כמו צריבה במערכת עיכול ודלקת ריאות. האם הבדיקות שהם מבקשים בנוסף לCPAP בדיקת שינה ו MWT בגלל הרישיון הציבורי והמשא כבד ?? אשאל אחרת .: אם היה לי רק רישיון לפרטי (ב) האם גם אז היו מבקשים זאת ? תודה רבה

התלית רשיון הנהיגה עקב הפרעת נשימה בשינה הנה נדירה למדי. כמובן שבמקרה של נהגי רכב כבד או נהג ציבורי המרב"ד מקפיד יותר. המלצתי לענין הינה: א. לוודא שמכשיר ה C-PAP תקין ולחזור ולהשתמש במכשיר. הוכחת שימוש של שלושה חודשים תספיק על מנת לבטת ההתליה. כמובן שהמרב"ד יבקש בדיקות חוזרות לפחות אחת לשנה על מנת לוודא שימוש במכשיר. ב. במידה ואינך מסוגל להשתמש במכשיר ה C-PAP , יש לבצע את בדיקת ה MWT הנדרשת ע"י המכון. רוב מוחלט של הנבדקים עוברים הבדיקה בהצלחה מה שמביא לביטול התלית הרישיון. ג. בכל מקרה בלי קשר לתוצאות בדיקת ה MWT ממליץ לפנות למרפאה לטיפול בהפרעות נשימה בשינה ונחרה באיכילוב. שם מוצעים טיפולים חלופייים ל C-PAP . במקרים רבים הטיפול החלופי מוצלח ובדיקת שינה תאפשר החזרת הרישיון. ד. הרישיון הנו חשוב אך הטיפול במחלה חשוב יותר. הפרעת נשימה בשינה שאינה מטופלת מעלה באופן משמעותי את הסיכון להתפתחות הפרעות קצב לב - חלקן מסוכנות, הפרעות בזרימת הדם אל הלב והמוח, עליה בלחץ הדם ועוד סיבוכים אחרים. היה חכם. טפל בעצמך.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות