הפרעות נשימה ואטרופיה של בסיס הלשון

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

04/07/2018 | 23:06 | מאת: ליאור

שלום רב, אני בן 30. רזה, לא מעשן ובעל היקף צוואר נורמלי. מזה כ-9 שנים שאני סובל מהפרעת נשימה בשינה שמחמירה מאד בשכיבה על הגב ועל הצד ומוקלת בשינה על הבטן. מתעורר פעמים רבות בלילה עם פה יבש (נשללו סוכרת, שיוגרן וכו'). בנזודיאזפינים מחריפים מאד את שנתי וכן טיפול בצירקדין, אמביאן, אימובן וכולי לא עזר ולמעשה רק הרע את שנתי. במרפאות השינה איני מצליח להרדם. לפני מס' שנים נערכה לי לבקשתי אנדוסקופיה של דרכי הנשימה בשינה וזו מצאה אטרופיה קלה של בסיס הלשון (מעבר לזה ללא ממצא חריג). מה ניתן לעשות כדי להפטר מהאטרופיה הזו? האם זה בכלל הפיך? האם נדרש ניתוח או שמא ישנם טיפולים לא-פולשניים שניתן לנסות? תודה רבה, ליאור

אטרופיה של בסיס הלשון איננה סיבה להפרעת נשימה בשינה. לטיפול בהפרעה נחוץ ראשית אבחון. ניתן לבצע בדיקת שינה ביתית. לאחר אבחון מדויק יש מקום לדון באופציות הטיפול השונות.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות