נטילת אמביאן לנדודי שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

25/04/2018 | 10:16 | מאת: ענבר

שלום רב, אני בת 26. התחלתי טיפול בתרופה הפסיכיאטרית פלוטין שידועה כמעוררת לפני שבועיים. יש לי נדודי שינה כבר תקופה ארוכה, גם לפני הפלוטין, ובצורה חמורה יותר מאז תחילת השימוש בו. כבר חודש שיש לי קשיי הירדמות, שינה לא איכותית, וקושי לישון יותר מ-6 שעות, כשלאחרונה לא מצליחה יותר מ-4 שעות בלבד. קמה מכל רעש הכי קטן. הרבה מזה בגלל חרדה כנראה, אבל גם חוסר עייפות. האם אני יכולה לקחת אמביאן לניסיון טיפול בבעיה? (כמובן לא יותר מיומיים עד עשרה ימים כפי שמוגדר לשימוש בתרופה). ואם זה נלקח רק למשך 10 ימים, האם זה יכול לטפל בבעיה לאחר הפסקת השימוש? ושאלה נוספת, אם מפסיקים לאחר 10 ימים לכל היותר אין חשש לתסמיני גמילה והחמרת הבעיה? המון תודה

טיפול באינסומניה המלווה הפרעה פסיכיאטרית הנו טיפול מורכב. ניתן לשלב תרופה מסוג אמביין אך הדבר דורש אישורו של הפסיכיאטר המטפל.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות