פסוריאזיס אצל בן 3 ?

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

10/12/2013 | 11:29 | מאת: שרון

שלום רב.לפני כחודש הופיעה לבני על הידים והרגליים בעיקר בסביבות המפרקים(ברכיים, מרפקים וחיבור יד - כף יד)מה שנראה לנו בהתחלה כעקיצות משונות ומגרדות. היו גם נגעים אדומים ונפוחים וגם כתמים צהבהבים על העור (בלי קשקשת). לקחנו לרופאה שחשבה שאולי זה אלרגיה אולם לאחר טיפול של שבוע שלא נראה שיפור טענה שלא יודעת מה זה, חשבה אולי מחלה גנטית ורצתה להפנות לביופסיה. כששאלתי איזה סוג מחלה יכולה להיות (מאוד נלחצתי)אמרה במפורש שלא מדובר בפזוריאסיס. הלכנו לרופא אחר אשר שיאר שמדובר בהתפרצות בעקבות חיידק. שלח למשטח גרון ואכן נמצא סטרפטוקוק A בגרון (לציין הילד לא העלה חום ולא התלונן על כאב גרון). הרופא אמר כי זה פזוריאסיס שיצא בעקבות החידק. נתן טיפול אנטיביוטי לחיידק ושתי משחות לטיפול בעור (mupirocin והשנייה לא זוכרת שפופרתת לבנה עם פקק אדום). כמו כן אמר שמעכשיו ואילך בכל פעם שיהיה חולה/וירוס/חום יש לתת טיפול מונע להתפרצות. שאלותי הם: 1. כיצד ייתכן ויש לילד פזוריאסיס ולנו אין היסטוריה כזו כלל במשפחה? ייתכן וזה משהו אחר? 2. האם ניתן לאבחן בוודאות כי מדובר במחלה הכרונית או רק על ידי ביופסיה? 3. האם באמת ניתן לתת טיפול מונע להתפרצות? הפעם היה סטרפטוקוק ולא היינו מודעים כלל שיש בעיה. 4. הילד נולד עם מום בלב מסוג TGA נותח בגיל 3 ימים.בקרוב יעבור תיקון נוסף בעקבות הניתוח הראשוני. האם יש לפגם הלבבי קשר לכל הסיפור הזה?

בהנחה שהמחלה ממנה סובל הינה פסוריאסיס - 1) ל 50% מכלל חולי פסוריאסיס אין סיפור משפחתי פסוריאטי 2) האבחנה של פסוריאסיס נעשית בדרך כלל על פי התמונה הקלינית ולא בעזרת ביופסיה 3) למעט במקרים בהם יש כל הזמן חזרה של סטרפטוקוק בגרון, אין מקום למתן טיפול מונע אנטיביוטי. אך בכל מקרה של כאבי גרון או מחלת חום, כדאי לבצע משטח גרון לבדוק נוכחות חיידק 4) אין קשר למחלת הלב

10/12/2013 | 17:30 | מאת: שרון

שלום שוב, אמרת "בהנחה" שזה אכן פסוריאזיס. על פי הנתונים שרשמתי מה עוד יכול להיות?

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור