דימום לאחר התאמצות

דיון מתוך פורום  טחורים

11/01/2015 | 22:35 | מאת: שוג

, ב"ה אני כחצי שנה אחרי לידה שלישית. שלב הלחיצות בלידה די ארוכות ומאתגרות אצלי ולכן אחרי כל הלידות, סבלתי מאד מטחורים ב"ה בעזרת הפרוקטו (משחות ומגבונים) הוקל לי משמעותית. כבר שכחתי מהעניין וחזרתי לעצמי עד ש... בכל פעם שאני מתאמצת יותר מדי בשירותים אם זה נגמר בכך הכל בסדר, חוץ מטחור מציק שעובר במשך היום... אבל אם אני ממשיכה לשבת ולהתאמץ קצת יותר מזה למשל 3-4 דקות יותר, ודי כואב לי, אני שמה לב שמתחיל דימום. הדימום נראה גם במים באסלה ולא רק על הנייר... והאמת הלחיץ אותי מאד. רק שהוא מגיע דווקא מהמשך ההתאמצות ולא מההתאמצות הראשונה שאיתה אולי אראה כמה כתמתמי דם על הנייר. זה איזשהו חתך? או שריטה שנפתחת? זה די חדש לי כי באופן כללי הכל בסדר, בזמן שאני אוכלת ושותה נכון ולא מגיעה למצב של התאמצות אין לי שום בעיה בשירותים, שום דימום או כאב הבעיה מתחילה כאמור רק במצב הבעייתי ההוא... להערכתך במה מדובר? האם עליי לדאוג? מה הטיפול המונע לכך? רק המנעות מישיבה ממושכת? בהתחשב שאיני מעוניינת לעבור הליך רפואי כלשהו... ואם כן, מהו ההליך? תודה רבה.

16/01/2015 | 18:10 | מאת: פרופ' פנחס שכטר

שלום לך הסיפור מכוון לטחורים אך בלא בדיקה קשה מאד לקבוע - הדימום כן צריך להדאיג ואני ממליץ לך להבדק בהקדם - הבדיקה לא כואבת אך אינה נעימה - נקראית אנוסקופיה - לפי התוצאות אפשר להמשיך בקביעת סוג הטיפול

מנהל פורום טחורים