אחרי הוצאת קריש דם מטחור חיצוני

דיון מתוך פורום  טחורים

24/03/2014 | 01:05 | מאת: יעל

שלום, אני בת 27.5 בריאה, יצא לי טחור חיצוני לראשונה (לא הפריע/כאב/דימם. ממש במקרה שמתי לב אליו ולא ידעתי מה זה) והלכתי לכירוג שיבדוק מה זה, הוא במקום לקח אותי לחדר טיפולים הרדים את המקום והוציא משם קריש דם. נתן לי 4 ימי מחלה (זה לא היה נחוץ האמת הרגשתי רגיל אחרי) ולשים פולידין ותחבושות. עבר שבוע מאז והטחור קיים בלי שינו בגודל, הרופא אמר שזה תוך כמה ימים אמור להירפא, ואסטתית מאוד מפריע לי שזה ישאר שם חיצונית. האם זה אמור לעבור לבד וזה נורמלי שזה לא עבר עד עכשיו? כמה זמן לחכות שיעבור ואם לא מה עושים? לבקש משחה? והאם העובדה שיצא לי טחור עם קריש דם קשורה לגלולות/בעיית קרישיות? האם עלי לבדוק? תודה רבה!

24/03/2014 | 22:38 | מאת: פרופ' פנחס שכטר

שלום יעל בדרך כלל לאחר ניקוז קריש הדם הטחור החיצוני יורד בגודלו - הוא לא נעלם לעולם ולא כדאי לחתוך אותו הדבר היחיד שכדאי לך לעשות זה בדיקה לקיום טחורים פנימיים - אנוסקופיה

מנהל פורום טחורים