פיסורה בהריון

דיון מתוך פורום  טחורים

09/03/2014 | 09:07 | מאת: איילה

לפרופסור שלום רב! אני בהריון תחילת שבוע 6, הריון הושג ע"י טיפולי IVF. מזה תקופה שאני סובלת מסדק בפי הטבעת, שמדי פעם הוא מתחיל לכאוב, לצרוב ומקשה מאוד על כל תנועה. בעבר הייתי משתמשת במשחת רקטוג'סיק, אך הבנתי היא אסורה לשימשו בהריון. רכשתי משחה עם שמן אובליפיחה שאינה תרופה ומותרת בהריון. המשחה מקלה קצת על הכאבים, אבל לכמה שעות בלבד וזה גם לא פתרון. 1. איך ניתן לטפל בפיסורה במצבי הנוכחי? 2. האם בעיה זו עלולה להקשות בלידה? תודה רבה מראש על התשובה.

23/03/2014 | 17:35 | מאת: פרופ' פנחס שכטר

שלום לך הטיפול הבסיסי בפיסורה הוא יציאות רכות וללא מאמץ - בדרך כלל הפיסורה מקורה בטחורים ואז כמובן יש לטפל גם בהם שתיה מרובה ומרככי צואה מומלצים

מנהל פורום טחורים