דימום בצואה

דיון מתוך פורום  טחורים

17/03/2013 | 09:11 | מאת: רונית

שלום, אני בת 32, בהריון שבוע 25. ביום שישי האחרון גיליתי בצואה גושי דם קטנים בצבע אדום בוהק. התופעה חזרה על עצמה רק לאחר שעה וזהו, בפעמים הבאות הצואה היתה נראית רגילה. (בצבע כהה מאד משום שאני נוטל כדורי ברזל) באותו יום, יום שישי פניתי למוקד חירום כדי לבדוק את זה, הרופא ערך לי בדיקת המוגלובין וגם חזרתי לאותה בדיקה למחרת ביום שבת, והשווה את זה גם לבדיקות קודמות שיגרתיות שעשיתי באותו שבוע עקב ההריון והיה נראה תקין, ללא ירידה בהמוגלובין. אין לי כאבים או כל סימן אחר. בדיקה ידנית של הרופא לא הראתה טחורים. עם זאת הרופא שיחרר אותי ביום שבת ואמר שמדובר כנראה בטחור פנימי והפנה אותי לפרוקטולוג. יש לי 2 שאלות: 1. האם הבדיקות הללו מספיקות כדי לשלול דברים חמורים יותר (כמו סרטן מעי הגס) ? האם יש צורך לעבור בדיקות נוספות לדעתך? (לדוד של בעלי התגלה סרטן זה לפני כשבוע ולכן אני קצת בלחץ) 2. אם אכן מדובר בטחורים פנימיים האם יש צורך שאגש לרופא אם היציאות כרגע ניראות תקינות ללא דימום, ואין לי כאבים. נראה לי מיותר לגשת לפרוקטולוג בשלב זה, אולם לא הייתי רוצה להזניח משהו שעלול להיות משהו חמור יותר או להתפתח למשהו חמור יותר. מה דעתך? תודה

17/03/2013 | 22:29 | מאת: פרופ' פנחס שכטר

שלום לך דימום רקטלי מהווה בעיה רפואית רצינית עליך לברר מקור הדימום כי להבא הוא יכול להיות הרבה יותר גדול - פרןקטולוג זה רעיון טוב כי הבדיקה עם אצבע בהחלט אינה מספקת - במידה ובדיקתו אינה נותנת מענה לדימום יש מקום להמשך בירור יותר עמוק

18/03/2013 | 08:05 | מאת: רונית

מנהל פורום טחורים