דימום לאחר טחורים

דיון מתוך פורום  טחורים

31/12/2012 | 18:10 | מאת: דן

שלום, לפני כחמישה ימים הופיע לי בליטה ליד פי הטבעת. לאחר כשלושה ימים הלכתי לבדוק אצל רופא, והוא אכן איבחן כי מדובר בטחור. כדאי לציין שמדי יום תחושת האי-נוחות הלכה ופחתה. משום מה, היום בבוקר החלטתי להיות הרפתקן, וקראתי איפה שהוא המלצה לשים קרח באזור. ניסיתי את הדבר, ומאותו רגע התחיל דימום. הדימום מאז (כבר קרוב ל8 שעות) לא פסק. חשוב לומר שלא מדובר בדם שפשוט נוזל ללא הפסקה. אלא המצב הוא שאני שוטף את האזור עד שאין עוד דימום, אך לאחר שעה אני בודק עם מטלית לחה והיא יוצאת מוכתמת. לפני דקות קצרות בדקתי במראה, והבליטה שהייתה איננה, ואכן נראה שזה האזור שממנו יוצא הדם. הטחור יכול פשוט להפוצץ? האם זה תקין והאם הדימום ייפסק מעצמו?

01/01/2013 | 23:13 | מאת: פרופ' פנחס שכטר

שלום לך טחור חיצוני שיש בו קריש דם - הציפוי מעל הקריש עובר נמק בשל הלחץ ואז זה מתחיל לדמם - בעיקר במגע מציע לך להבדק כי לרוב טחורים חיצוניים הם תוצאה של טחורים פנימיים - הם אלו שנוטים לדמם ובהם צריך וכדאי לטפל -

מנהל פורום טחורים