פיסורה - הזרקה , ניתוח ,

דיון מתוך פורום  טחורים

10/12/2012 | 21:04 | מאת: דן

ערב טוב... אני סובל מפיסורה כחודש והתחלתי להתשתמש במשחה נפדיפין 0.4% 4 פעמים ביום וישנו שיפור מועט.הרופא הציע לי שני אפשרויות.הראשונה,הזרקה והאופציה השניה היא הרחבה של פי הטבעת. מה שהייתי מעוניין לדעת למה בדיוק גורמת ההזרקה ומה בדיוק משמעות הדבר של הרחבת פי הטבעת שזה כאמור בהרדמה תחת טשטוש. שאלה נוספת, האם ישנה אפשרות לעשות את זריקה של החומר גם תחת טשטוש ? או חומר שמאלחש ומרדים את האזור כך שלא ארגיש. מכיוון שלא כל כך הוצעה לי האפשרות הזו ואני מאוד חושש מהחדרת המכשיר בגלל הכאבים. עוד רציתי לשאול באם ובמידה אני עושה את הנתוח, האם תהיינה השלכות על שליטת הסוגרים בעתיד ? בתודה מראש

11/12/2012 | 22:27 | מאת: פרופ' פנחס שכטר

שלום לך הזרקת בוטוקס משתקת את שריר הסוגר - לפרק זמן מסוים והפצע יכול להרפא. הרחבת פי הטבעת זה הניתוח שהיה מקובל לטיפול בהיצרות הנגרמת ע,י פיסורה כרונית - היום מעדיפים לבצע חיתוך של הסוגר בנקודה אחת מה שנקרא lateral internal sphincterotomy - יש פחות סיכוי לפגיעה בשריר הסוגר. זריקת ההרדמה כואבת כמו זריקת החומר כך שהיא אפשרית אך מיותרת הניתוח עלול לפגוע בשריר הסוגר - האחוזים בודדים אבל לא 0

מנהל פורום טחורים