טחורים חיצוניים

דיון מתוך פורום  טחורים

24/01/2012 | 01:11 | מאת: ע.

היי ד"ר, היום לראשונה אחרי מספר ימים של כאב בעת מתן צואה הופיע לי טחור חיצוני אדמדם וכואב מאוד בעת ישיבה, עמידה, הליכה וכל שינוי תנוחה אפשרי. נתנו לי משחה בשם פרוקטו-קרם פורטה (ללא מרשם). מקווה שהכירורגית שלי תקבל אותי מחר באופן חריג, כרגע אין לי דם בצואה, אבל אני אמורה לנסוע למילואים בעוד יומיים ולא בטוחה שכדאי =\ כמה שאלות: 1. הטחור לא חזר פנימה. באיזו רמה הטחור נמצא? מה חומרת המצב לדעתך? 2. אילו דרכים אתה ממליץ לנקוט והאם לדעתך דבר כזה יכול לעבור בטיפול אישי ללא התערבות כירורגית של ממש? (ללא קשר לבדיקת רופא כללית) 3. הערכתך לגבי משך זמן ההחלמה מטחור שכזה. מודה לך מאוד.

25/01/2012 | 18:53 | מאת: פרופ' פנחס שכטר

שלום לך לדעתי מדובר בטחור חיצוני עם קריש דם בתוכו - הסיבה השכיחה לכך היא טחורים פנימיים ויציאות קשות. לאחר שתבדק - כולל בדיקה פנימית - אנוסקופיה - ונדע במה מדובר אוכל להשיב על שאר שאלותיך

25/01/2012 | 21:39 | מאת: ע.

הייתי אצל הכירורגית שלי, והיא נתנה בדיוק בדיוק את אותה דיאגנוזה. מזה יומיים אני משתמשת במשחת היקומיצין וקומפרסים של תמיסת מגנזיום. הוא עדיין שם אבל כבר לא כואב בכלל. היא אמרה שאם זה לא ישתפר משמעותית תוך מספר ימים להגיע אליה לניקוז. מה זה אומר שיש קריש דם בתוכו ואיך קריש דם יכול להירפא ממשחות בלבד? האם זה מצב חמור? מה דעתך בנושא?

מנהל פורום טחורים