טחורים חיצוניים - זמן תגובה

דיון מתוך פורום  טחורים

15/06/2019 | 20:20 | מאת: נעה

שלום דר', אני נמצאת בהריון, שבוע 17 ולפני כארבע ימים הופיעו טחורים גדולים מאד חיצונית. זו הפעם הראשונה שמופיעים לי טחורים ולאחר 48 שעות קומפרסים עם מלח אנגלי, וגלוביטרול, זה הצטמצם מעט אבל לא חוזר לקדמותו. אני מתחתנת עוד שלושה ימים וארצה לרקוד בחתונה שלי וכרגע, אני לא יודעת מה לעשות. הכירורג שראיתי ציין כי מדובר בטחורים טרומבוסיטיים. האם יש משהו שניתן לעשות לסייע בהחלמה של זה? הם גדולים מאד ולא חוזרים לפי הטבעת בשלב זה ואני מודה שאני מודאגת. אשמח לדעתך.

טחורים חיצונים זה בעצם גודש של דם מתחת לעור על שפת פי הטבעת. אם נוצר שם קריש דם בלחץ - יש צורך בניקוז כירורגי להקל על הכאבים. בשאר המקרים הטיפול הוא ע"י אמבטיות פושרות, משחה לטיפול בטחורים ןמשככי כאב לפי הצורך. אין כאן עניין של חזרה לתוך פי הטבעת אלא עניין של ספיגה של שטף דם ובמקביל ירידה בגודל ה"בלון" המכיל את הדם. זהו תהליך ביולוגי הלוקח זמן...

16/06/2019 | 07:30 | מאת: נעה

תודה רבה על ההסבר ועל המענה המהיר! שבוע טוב!

מנהל פורום טחורים