פסיכולוגים המתמחים בocd באזור השרון

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

17/10/2016 | 21:13 | מאת: עמית

שלום רב, אשמח אם תוכלו להמליץ על פסיכולוגים המתמחים בטיפול הocd באזור הוד השרון (גם כפ"ס רעננה). אני יודע שיש הרבה פסיכולוגים באזור אך אני רוצה מישהו שמתמחה בנושא. תודה רבה לכם !

שלום עמית, כמנהל פורום, אני מנוע מלהמליץ על מטפלים פרטיים. אוכל רק לציין שהגישה הנחשבת יעילה ביותר לטיפול ב-OCD היא הגישה הקוגניטיבית-התנהגותית (CBT) ולהפנות אותך לאלפון החברים באיגוד הישראלי לטיפול זה: itacbt.co.il/, שם תוכל למצוא מטפלים לפי אזורים. לכל מטפל כרטיס בו הוא מציין את תחומי התמחותו. על הטיפול בגישה זו ב-OCD תוכל לקרוא בספרם המעולה של עדנה פואה ורייד וילסון, "די לאובססיה" בהוצאת "מודן", שיכול לשמש גם מדריך לעזרה עצמית וגם ספר שמלווה את הטיפול בתופעה בגישה זו. יש לציין כי השילוב בין גישה זו לבין טיפול תרופתי ע"י תרופות המעכבות ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI) נחשב שילוב מנצח. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות