אובססיות מיניות מציקות

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

02/09/2016 | 16:18 | מאת: barak

לפני כשנה וחצי התחילו לי מחשבות של מה אם אני הומו,אף פעם לא חשבתי או פינתזטי על גברים,תמיד אהבתי רק בנות וחשבתי רק על בנות,הייתי בודק את עצמי מול פורנוגרפיה של גייז ורוב הפעמים לא הייתי מצליח לאונן על זה,הפסקתי לדאוג כשקראתי על hocd ועשיתי מה שאמרו לי(להפסיק לבדוק ולחיות עם החוסר וודאות)וזה עזר,אני כבר לא בודק גברים,אבל עכשיו הפחד עבר למשהו אחר,אני מפחד שאני אוהב טרנסג'נדריות,זה קרא בשיא הפחד של להיות הומו(אני לא יודע אם זה קשור)ואני עכשיו תמיד בודק טרנסג'נדריות ובודק לראות אם זה עושה לי משהו,לפעמים אני מצליח לאונן על זה ולפעמים לא,אבל אני אף פעם לא יכול לדעת אם אני אוהב את זה או לא,ניסתי לעשות את מה שאמרו לי עם הפחד של ההומו וזה עזר,הפסקתי לחשוב על זה ויצאתי קצת מאובססיה אבל עדין היו לי מחשבות של "מה אם אני אוהב את זה יותר מבנות ואני חי בשקר?" אותם מחשבות מציקות שהיו לי שכפחדתי שאני נמשך לגברים התחלפו לפחד הזה,הייתי אצל פסיכולוג שאבחן אצלי ocd,אבל הוא לא עזר כל כך כי הוא אמר לי שאני צריך להמשיך לבדוק,וזה רק הדאיג אותי. אני מקווה שתוכל לעזור לי,והאם כל הדברים האלה הם ocd ואובססיות מיניות. תודה.

שלום ברק, אם אתה אכן סובל מ-OCD שאובחן ע"י פסיכולוג, ההמלצה היא דווקא להפסיק את הבדיקות (הפעולות הכפייתיות), אך לא להתנגד למחשבות (אובססיות), אלא לנסות לדחותן לזמן אחר ולהקדיש זמן זה למחשבות המטרידות, כשאתה מחליט. זו המלצה כללית של הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי (CBT), שעליה תוכל לקרוא יותר בספר "די לאובססיה" של עדנה פואה ורייד וילסון בהוצאת "מודן". הפסקת הבדיקות במקרה זה היא ניסיון לעצור לרגע ולבדוק האם מדובר בחשק מיני ("חרמנות") ואז לגמרי לגיטימי לצפות בסרט פורנו, או האם מדובר בחרדה שמא אתה נמשך לגברים או לטראנסג'נדרים, ואז ההמלצה להימנע מהבדיקה. ברור, שמבחינה תוכנית יש לשתי האובססיות (מגברים ומטראנסג'נדרים) מכנה משותף, אך כל עוד אתה מרגיש משיכה לנשים, הדבר לא "צריך" להטריד אותך (easier said than done, אני יודע). בטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי, שהוא הטיפול המומלץ כיום ב-OCD, אין התייחסות לתוכן הספציפי של האובססיה והטיפול בכל אובססיה הוא זהה. בטיפול פסיכודינמי, המבוסס על עקרונות הפסיכואנליזה, בהחלט תהייה התייחסות לנושא - במקרה זה, לחששות שלך בקשר לגבריותך. נקודה נוספת להתייחסות: פחד ממשיכה לגברים שונה ברמה המעשית מפחד ממשיכה לטראנסג'נדרים. מימוש המשיכה לגברים ביחסי מין עשוי בהחלט לערב רגש שעלול לפגוע בקשר המיני עם אישה. לעומת זאת, בנסיבות החברתיות בהן אנו חיים מימוש המשיכה לטראנסג'נדרים אפשרי לרוב תמורת תשלום, כך שמדובר יותר בגחמה שאינה מהווה איום של ממש על קשר זוגי עם אישה. המלצתי לך לקרוא את הספר "די לאובססיה" ולנסות ליישם חלק מהתרגילים, אם כי רצוי שהדבר ייעשה כתוספת לטיפול פסיכולוגי מסודר. בחלק גדול מהמקרים יש לשקול הוספת טיפול תרופתי ממשפחת SSRI (למשל, ציפרלקס), וזאת בתלות ברמת החרדה הנלווית לאובססיות ובמשך החרדה ותדירות האובססיות. המלצתו של הפסיכולוג להמשיך בבדיקות מתאימה יותר למקרים של בלבול אמיתי בקשר לנטייה המינית. אם אכן אתה ממשיך להימשך לנשים ורק חושש ממשיכה לגברים או לטראנסג'נדרים, מדובר ב-OCD ואז ההמלצה תהייה דווקא להימנע מהבדיקות. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות