שלום בהמשך לתשובתך שאחה נוספת

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

23/03/2014 | 08:31 | מאת: יקי הבהרה

ציינת בתשובתך אלי כי לא תמיד שיחת הבהרה היא מענה ופתרון וזה קו מפתיע כי תמיד מדברים על שיחות הבהרה ובמצבי פי שתארתי כל שיחת הבהרה יצרה אשליה של פתרון שרק החמיר את המצב בהמשך כיוון שהוא שימש נקודת חיכוך נוספת לנגיסה במצבי ושיחת מסרים מקטינים על בסיס סיבות מופרכות. הגעתי למסקנה שאני חייב לאחזר את מצבי מבחינת סטטוס כלא סחיט לא משתף ומשתתף בשיחות מוכתבותבמועדים מוכתבים שהם חלק מהשיטה של להקטין אותך ! אולם ציינת שעמדה תקיפה ולא תוקפנית היא הדרך הנכונה. האם לאור העובדה שגם ההתנהלות הטכנית היא סוג של עקרון לא מכבד תוקפני אגרסיבי, שלמעשה כל שתוף פעולה עימו הוא מראש כבר הסכמה שבשתיקה לנחיתות שאותה מנסים ליצור. בחירה ביציאה טכנית אפילו זמנית מהנוסחא של הממלכדים היא נכונה? יציאה מהמלקחיים שמנסים להכניס אותך באותה נוסחא מחדש! בתחילה חסבתי שזו המנעות לא ראויה עכשיו לאחר שהטריק של שני השותפים חוזר על עצמו יציאה מגדרי כלי המשחק בעצם טורפת להם את הקלפים ומשאירה אותם להתבונן ולהחליט לבד ! זה עדיף מאשר לשתף פעולה במשחק מכור. קראתי פעם בתורת משחקם של אנשים על משחק "ששנים דופקים את השלישי" האם זה כלי אחר לפחות בתוך מודל ממלכד שיש בו להביא לשינוי ? והאם כלפי טיפוסים מניפולטיבים זה רק השהיה שהרי יש לפסיכופטים מטרה אז יש סבלנות! ובעצם זה לא יוביל להתעוררות מסוימת אצלם או לפחותלנסות לקיחת אחריות לפתרון שיוויוני ולא נכפה!? או שאין למה לצפות והכדור אצלי ועלי ליזום פתרון מובנה? שסביר שיתנגדו לו? אני מקווה שמובן שתמצית הקושי זה פתרונות לא הוגנים ופעולות לא הוגנות כולל טכניקה. ההמנעות היא שינוי של דבר שכמו שהוא כרגע לא מוביל לפתרון. יש דרך התנהגותית נוספת שאתה יכול לחשוב ככלי משנה מצב? משהו שראית שניתן לישמו במצבים כאלה שעובד? תודה רבה

שלום יקי, עיינתי שוב בפנייתך המקורית ובתשובתי אליה ולצערי אין לי הרבה מה להוסיף. אתה מתאר את מצבך כקורבן של אנשים רעים ("פסיכופתים" כהגדרתך) ושואל איזו דרך יש לך להתמודד איתם. כפי שכתבתי לך, לפי ניסיוני, העולם אינו מחולק בצורה ברורה כל כך ל"טובים" ו"רעים" ולהערכתי, עיקר הבעיה נובע מהפיצול הזה בתפיסתך. יתר על כן, אני יכול לנסות לעזור לאנשים לשנות משהו בתוך עצמם ולא בסביבתם. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

24/03/2014 | 18:31 | מאת: יקי

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות