איך להיפטר מהרגל שקשור לשיער

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

11/12/2013 | 23:56 | מאת: רעות

שלום, יש לי הרגל שהמון זמן אני רוצה להפטר ממנו אך לא מצליחה. אני מתעסקת עם השיער, קורעת את הקצוות , גוזרת אותם, ונוגעת בהם המון. אני בעיקר עושה את זה במצבי חץ אך גם בשעמום. זה מציק לי ומעצבן כיוון שאני מרגישה שהמשחק בשיער גורם לנשירתו. זה הרגל שטבוע אצלי מזה המון שנים לפחות 10, ואני לא יודעת איך להיפטר ממנו. אני אודה לעזרתך.

שלום רעות, צורך כפייתי בתלישת שיער נקרא טריכיטילומניה ולפי תיאורייך נשמע שאת סובלת מווריאציה על אותה הפרעה. ההפרעה היא כפיייתית ועיקשת והטיפול שנחשב יעיל ביותר בה הוא שילוב של טיפול התנהגותי-קוגניטיבי עם טיפול תרופתי ממשפחת ה-SSRI, תרופות המעכבות ספיגה חוזרת של סרוטונין במוח (פרוזק, ציפרלקס וכד'). לצורך קבלת הטיפול התרופתי עלייך לפנות לפסיכיאטר ולצורך הטיפול ההתנהגותי-קוגניטיבי למטפל העובד בגישה זו: http://www.itacbt.co.il/74049/%D7%90%D7%9C%D7%A4%D7%95%D7%9F-%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%99%D7%9D בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות