דכאון וורקהוליזם

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

11/09/2013 | 19:14 | מאת: אירית

שלום אני בת 35 ולאחר שתי לידות אובחנתי בדכאון קל לאחר לידה טופלתי בעבר בציפרלקס וכעת אני נוטלת כבר קרוב לשנה סרנדה לאחרונה (בשבוע האחרון) אני חשה בסערת רגשות חריפה מאוד של התפרצויות בכי קשות חוסר תפקוד בסיסי בבית עם הילדים חוסר סבלנות והתמכרות לעבודה כאשר טעויות שקרו בימים האחרונים הקצינו את מצב הרוח הירוד יש להוסיף ולציין שאני סובלת מהשמנה ולאחרונה סובלת מאוד מבולמוסי אכילה בלתי נשלטים בעיקר בשעות אחה"צ והערב בחזרתי מהעבודה בנוסף התא הזוגי ירוד עד למצב של רצון עז בפרידה וגם בתקשורת עם ילדי בן החמש וחצי מאבחון שעשיתי באתר נראה כי אני סובלת מציקלותימיה .. איך אוכל לאבחן זאת בוודאות ומה הטיפול המומלץ ? אודה עם תענו לי בהקדם האפשרי

שלום אירית, אני מבין את מצוקתך, אך מציע לך בחום להימנע מאבחון עצמי באינטרנט. לא נראה לי שהאבחנה שמצאת לעצמך מתאימה. אני גם לא מבין למה הפסקת את הציפרלקס ואת ממשיכה עם הסרנדה שבעליל אינה מניבה תוצאות משביעות רצון. את סובלת מדיכאון וכנראה מוצאת מפלט לכך בעבודה, שהיא אולי התחום החזק שלך, או התחום ה"שמור" שנפגע הכי פחות. לכך יש להוסיף הפרעת אכילה קלה מסוג Binge Eating Disorder, שאכן נוטה להתחזק בשעות אחה"צ, הערב ולפעמים, יותר מכך, בלילה עצמו. המלצתי היא לפנות קודם כל לפסיכיאטר המתמחה בהפרעות אכילה, שיוכל להתאים לך טיפול תרופתי נוגד דיכאון שלפחות אינו מגביר תיאבון כמו הציפרלקס (למשל, פרוזק או לוסטרל הן תרופות הנמצאות בשימוש נרחב במרפאות להפרעות אכילה). זה לא ה-טיפול ה-אולטימטיבי בהפרעה ויש להוסיף לו טיפול פסיכולוגי, אבל זה לפחות עשוי להבטיח שהטיפול נגד הדיכאון לא יגרום להתגברות התיאבון. דיכאון והפרעות אכילה נוטים להופיע יחד במקרים רבים והטיפול הוא משולב, תרופתי ופסיכולוגי, כאשר בחלק של הפרעות אכילה יש משמעות רבה לקבוצות תמיכה, אפילו לא מקצועיות כמו אלו של שומרי משקל וכללים בסיסיים כמו לא להכניס אויבים (מזונות משמינים) הביתה. זו עבודה קשה מאוד, שאת חלקה את בוודאי מכירה, אך זהו מאבק מתמיד. בקיצור, פני לטיפול מקיף שיכלול אופני טיפול רבים: פסיכיאטרי, פרטני, קבוצתי (בעיקר קבוצת תמיכה להפרעת האכילה), פעילות גופנית "נסבלת" שתוכלי להתמיד בה וכו'. חשוב שהטיפול יהיה רב-תחומי ויכלול את רוב תחומי חייך. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות