דחיינות

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

31/12/2012 | 15:19 | מאת: עדי

שלום רב, אני בת 27, לקראת סוף לימודיי התואר הראשון שלי בחינוך מיוחד. התחלתי סטאז' כמורה בבית ספר אולם הפסקתי כי חשתי שאני לא מבצעת את העבודה כפי שצריך. בנוסף, בעבר התחלתי קורס חובשות בצבא וכמו כן, התחלתי תואר אחר במכללה וגם אותם עזבתי. כמעט בכל פעם בחיי שאני מתחילה דבר חדש, אני עוזבת כי אני מתמלאת בחרדות ופחדים שאכשל ולא אצליח. הפחד מקושי וכישלון משתק אותי. אני תמיד חושבת שאני לא מספיק טובה וחכמה כדי לבצע את המשימה כמו השאר. הביטחון והדימוי העצמי שלי נמוכים ואני מאמינה שאני מצליחה בדברים שכולם גם ככה היו מצליחים בהם וכי אין בי ייחודיות או כישורים יוצאי דופן. גם בתקופת התיכון חשתי כך ולפני כל מבחן הייתי מאוד לחוצה ובכיתי. אני מלאת פחד שהפרפקציוניזם והפחד מכישלון הללו ימנעו ממני לממש את עצמי ולעבוד בעבודה משמעותית משום שאני אבחר תמיד בדרך הקלה ולא אתמודד. אני יודעת שהדרך להצלחה רצופה אי הצלחות וקשיים אבל הדרך הזו משתקת אותי ומפחידה אותי נורא. בעקבות העזיבה של הסטאז', נכנסתי לדיכאון ולחרדות. אני נוטלת כ-15 מילגרם ציפרלקס בכל יום ומידי פעם רבעים של כדורי קלונקס. הייתי אצל פסיכיאטר אשר אמר כי יש לי חרדת ביצוע מאוד גדולה ודימוי עצמי ירוד. ברצוני לציין כי יש לי גם פחד קהל מאוד גדול. מהו לדעתך הטיפול הטוב ביותר עבורי? טיפול? קבוצת תמיכה? תודה רבה!

שלום עדי, צר לי מאוד לקרוא על מצוקתך. שמעתי פעם, לגמרי במקרה, דווקא רב שנתן ברכות מאחת מתחנות הרדיו, אומר שאת רוב הייסורים אדם מביא על עצמו. ראשית, לפי תיאורייך, הייתי מציע לך להישאר אצל המטפל הנוכחי, משום שעל סמך התנהגותך בעבר בתחומים אחרים, רוב הסיכויים הם שהחלפת מטפל לא תפתור את אי שביעות הרצון שלך, שמקורה פנימי, בין היתר, כנראה בציפיות גבוהות מאוד מהמטפל, מעצמך, מהמסגרות הלימודיות השונות שעזבת וכו'. במקרים כאלה החלפת סביבה לא מומלצת, אלא מומלץ, כחוויה ייחודית בשבילך, להישאר במקום בו את נמצאת, להפיק ממנו מה שאפשר (ומכל דבר אפשר להפיק משהו) ולהציב לעצמך כמטרה לדבוק בו. בגלל המרכיב של החרדה החברתית אני סבור שבהמשך הטיפול הפסיכולוגי הפרטני, טיפול קבוצתי עשוי להיות השלמה מבורכת. בגלל מרכיב זה של חרדה חברתית גם המשך הטיפול בציפרלקס מומלץ. יש לקוות שאם תתמידי בטיפול הפסיכולוגי, הפרטני והקבוצתי, ניתן יהיה להפחית באופן הדרגתי את המינון של הציפרלקס ובטווח הארוך אולי אף לוותר עליו לחלוטין, אך עוד חזון למועד. מאוד חשוב לא להתפתות ולהחליף סביבה. קל מאוד למצוא את החסרונות בסביבה ולראות את היתרונות בסביבה חלופית שעוד לא ניסינו, אך כשמדובר בדפוס עקבי ויציב כמו זה שאת מתארת, חשוב לדבוק בטיפול אחד, במסגרת לימודים אחת, במקצוע אחד וכו', תוך עבודה עם עצמך ובעזרת המטפל, על ההכרה במציאות שלכל אפשרות יש חסרונות ויתרונות וכשהם שקולים, החלפת סביבה לא תעזור. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

01/01/2013 | 16:43 | מאת: עדי

תודה רבה על המענה! האם ישנם מאמרים/ספרים בנושא זה שעליהם תוכל להמליץ?

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות