פרפקציוניזטית עם הפרעות קשב

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

04/06/2011 | 23:38 | מאת: vngn

אני בת 36 + 2 ילדים,אובחנתי לפני מספר שבועות. כפרפקציוניטית עם הפרעות קשב. דבר שסיבך אותי ריגשית כנראה הרבה שנים. פניתי לפסיכותרפיה כבר בגיל 18 אבל התמורה הייתה קטנה גם היום אני גם מטופלת אצל פסיכולוגית. אני יכולה לומר שמקצועית לא הצלחתילהתפתח. . .וזה אחד הנזקים של הדבר, חברתית אני עדיין מתקשה לגלות גמישות וזה ממש לא פשוט להיחלץ מהמצב שבו אני נמצאת... האם יש שיטה של ביופידבק שעוזרת במצבים הללו? מה אתה מציע לעשות ?

05/06/2011 | 00:34 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לך, בפנייתך רב הנסתר על הגלוי. פרפקציוניזם אינו מהווה "אבחנה" במובן המקובל של המילה, אלא תופעה שנמצאת בקשר עם הפרעות נפשיות שונות, במידה והוא פתולוגי. הפרעת קשב היא כן הפרעה, אם כי הרושם שלי הוא שמשהו לקוי בתהליך האבחון של הפרעה זו, משום שלא הכרתי אדם שיצא מהמבדקים ללא הפרעת קשב. לא ברור לי איזה אבחון עברת לפני מספר שבועות. ביופידבק היא שיטה להפחתת פרמטרים פיזיולוגיים של לחץ נפשי, כגון דופק מוגבר, לחץ דם וכו'. אם את סובלת מחרדה, ביופידבק יכול ללמד אותך טכניקות הרפיה. המלצתי היא להתייעץ עם הפסיכולוגית שלך שמכירה אותך בוודאי יותר ממני ואם את מרגישה "אבודה" מבחינה מקצועית, אולי כדאי לפנות לאחד המכונים לייעוץ בבחירת מקצוע. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות