האם יש קבוצות תמיכה בירושלים או בתלאביב

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

13/03/2011 | 21:02 | מאת: אלון

שלום אני מהיום שאני זוכר את עצמי סובל מפחד מכישלון אני מסוגל לקבל פגמים באנשים אחרים אך לא בי אני נורא מתבייש בכל פגם שאני מוצא בעצמי ומנסה לשנות אותו בצורות די קיצוניות כשאני מתחיל משהו מסוים אני מתחיל בצורה מאוד נלהטת משהו כמו לקחת את כל הקופה ואט אט כשאני רואה שהמטרה שלי לא ברת השגה או שזה לא כזה פשוט אני זונח את המטרה אני לא מבקש מאחרים עזרה בשום דבר ותמיד מראה כאילו אני יודע הכל כשיש לי טעות אחת אפילו שגיאת כתיב גורמת לעיקצוץ וכעס על עצמי . אני לא מסוגל לחשוב שאני לא הכי טוב בכל דבר בחיים וזה גורם לי לכעס על עצמי ,כאב ולעיתים דיכאונות קלים לאחרונה הצלחתי לומר לעצמי שזה בסדר אך אני מוצא לזה גם תירוצים אחרים למשל לא הייתי מרוכז באותו יום ולא הייתי מרוכז או שזה בגלל הדימוי העצמי הנמוך שלי אני מפחד פחד מוות לעשות דברים או אפילו לשחק בכל מיני משחקים שלא יתגלה לעצמי לא לאחרים שאני לא טוב כי אני לא מסוגל להתמודד עם התחושה הזאת . אם אפשר בבקשה לומר לי אם זה מזכיר תסמינים של פרפקציוניזם או משהו אחר לפי מה שמתואר זה ממש מקרה קלאסי . אם אפשר לתשובה מורחבת על המצב דרכים שונות להתמודדות לפחות עזרה ראשונה בתודה

13/03/2011 | 21:29 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אלון, לפי תיאוריך, התגובות שלך בהחלט כוללות בתוכן גרעין מאוד בולט של פרפקציוניזם, שגורר בעקבותיו תופעות מעכבות אחרות כגון דחיינות, נטישת המטרה בגלל גישה של או הכל או לא כלום, כעס על עצמך, כאב ואף דיכאון. כל אלה ניתנים בהחלט לטיפול פסיכולוגי, ובהתחשב ברמת המצוקה, אולי גם כדאי לשקול יחד עם המטפל טיפול תרופתי למספר חודשים כדי להקל עליך ולהגדיל את סיכויי ההצלחה של הטיפול הפסיכולוגי. בתשובה לשאלה המופיעה בכותרת של הודעתך - אינני חושב שבשלב זה קבוצת תמיכה היא המדיום המתאים לטיפול בך ואני ממליץ לך בחום לפנות לאיש מקצוע מתחום בריאות הנפש. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

13/03/2011 | 23:05 | מאת: אלון

מהירות התגובה שלך ראויה לציון לשבח

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות