השכמה מוקדמת מאוד מידי בוקר

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

19/02/2011 | 14:01 | מאת: אייל

שלום בחצי שנה האחרונה אני מתעורר מידי בוקר בין השען 4-5 בבוקר. בסביבות השעה 5:30 בבוקר אני יוצא מהבית ונוסע למרכז הספורט,שם אני מחלק את זמני בין שחיה בברכה לבים חדר הכושר(יום חדר כושר ויום בריכה)מסיים בסביבות השעה 7:30 ויוצא ליום העבודה שלי(העבודה שלי מתחלקת למשרד ונהיגה (פגישות עם לקוחות).ספורט אני עושה כבר למעלה מ-10 שנים,להתעורר מוקדם בבוקר(טיפוס של מוקדם בבוקר,תמיד הייתי)אבל לא בשעות כה מוקדמות כמו בעת האחרונה.אינני חש בעייפות או באבדן ריכוז ,במהלך היום,אינני טיפוס עצבני,אין לי מתחים כלשהם.וכשאני מתעורר אני מתעורר ללא סיוע של שעון מעורר אלא באופן טבעי.אני הולך לישון מידי ערב בסביבות השעה 11 בלילה. מה לדעתך יכולה להיות הסיבה לכך? ומה היא עצתך? בברכה, אייל

19/02/2011 | 17:26 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אייל, השכמה מוקדמת כשלעצמה אינה מהווה סימפטום של אף הפרעה נפשית. היא יכולה להיות סימפטום של דיכאון בצירוף סימפטומים נוספים וכמובן תחושת מצוקה סובייקטיבית. עם זאת, אתה מתאר יום מאוד עמוס, מצד אחד ומסודר ומאורגן, מצד שני, מצאת את דרכך לפורום פרפקציוניזם וכמו כן ההשכמה הפכה להיות מוקדמת יותר בעת האחרונה. השאלה הראשונה היא, קודם כל, האם בסך הכול, מעבר ליקיצה המוקדמת, אתה מרגיש מצוקה כלשהי ואם כן, האם היא החמירה במקביל להשכמה המוקדמת יותר ושנית, כיצד נראים יחסיך הבין-אישיים, שכן לעיתים אנשים מאורגנים ומסודרים נתקלים בקשיי הסתגלות לאנשים שמתנהלים אחרת. אם אינך מרגיש מצוקה ואתה שבע רצון מיחסיך הבין-אישיים, אינני רואה כל בעיה עם היקיצה המוקדמת, מה גם שמספר שעות השינה שלך סביר. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות