דיכאון וחרדה ..........

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

27/04/2020 | 10:02 | מאת: בני

בוקר טוב האם חרדה ודיכאון ברמה בינונית עד קשה נחשבת כמחלה קלינית לכל דבר?? 2, במידה ונעשה כמעט שימוש ברוב התרופות ולא היה שיפור מלא מה האופציות העומדות ? 3 לציין החרדה היא המחלה הבסיסית 4 כולל טיפול פסיכולוגי ו cbt 5 הרגשה שאבדתי מי אני ומה אני תודה על התחייסתך המקצועית לציין עובד ומתפקד אבל בפנים גמור טוטאלית, וגם מטופל עם תרופה אנטי דיכאון וחרדה

שלום בני, צר לי לקרוא שהטיפולים השונים שעברת לא הניבו תוצאות מספיקות. לפעמים דרושה סבלנות רבה עד למציאת הפסיכיאטר המתאים, התרופה המתאימה (או שילוב של יותר מתרופה אחת). כך גם לגבי מציאת מטפל מתאים שתהייה לך כימיה איתו והוא ישלוט בכמה שיטות טיפול וישלב ביניהן לפי צרכיך. קיימות גישות טיפוליות רבות שניתן לשלב ביניהן. הטיפול הפסיכולוגי שעדיין מהווה "ברירת מחדל" בישראל הוא הטיפול הפסיכודינמי (המבוסס על עקרונות הפסיכואנליזה) עלול אפילו להגביר את ה"חפירה" (rumination) אשר נמצאה במחקרים רבים כמחמירה ומנציחה דיכאון. גם בדיכאון וגם בחרדה חשוב מאוד להיחשף בהדרגה לדברים המפחידים אותך או שאין לך חשק לעשות אותם ויכולים לעזור לך. ההימנעות היא בת הברית הנאמנה ביותר הן של חרדה והן של דיכאון. העובדה שאתה מצליח לתפקד בהחלט משאירה מקום לאופטימיות. פירושו של דבר, שיש לך כוחות אך אינך משתמש בהם בתחומי חיים אחרים ולשם כך יש צורך לערוך מיפוי של קשייך, של דברים הטובים בחייך, מה להגביר וממה להימנע ויש אפילו אפליקציות לכך בטלפונים החכמים (לא כתחליף לטיפול פנים אל פנים). אינני יודע איזה CBT עברת, האם קיבלת שיעורי בית ועשית אותם (דבר שקשה מאוד בדיכאון). על כל פנים, אל תהסס לנסות דברים קונבנציונליים חדשים (אינני חסיד של הגישות המשלימות/אלטרנטיביות). בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות