כנראה דיסמורפיה ועוד איזה הרגל

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

12/03/2020 | 13:40 | מאת: שי

בעיה מאוד מורכבת ממש! עברתי טראומה בעבר וזה גרם לי כנראה תגידו אתם לדיסמורפיה בפנים דגש שפתיים.. כל פעם שאני מתבונן בשפתיים אני רואה תמונה שלילית שהשפתיים יורדות למטה יכול להיות שזו תמונה אמיתית אבל אני לא מקבל את המציאות כמו שהיא... ואז זה יוצר גלגל... והרבה פעמים שאני מסתכל על אנשים אני מרגיש בושה מהפנים שלי לא תמיד זה קורה לי אבל שזה קורה זה מאוד קשה! ******דבר נוסף שמאוד מציק לי שכל פעם שאני קורא, מדבר אז אני מתבונן באיזור הזה של הפה באופן אוטמטי רציתי לדעת האם זה הרגל או מה זה בדיוק? תודה!

שלום שי, לפי תיאוריך, אכן מדובר בהפרעת גוף דיסמורפית, עליה ניתן לקרוא יותר כאן: https://www.giditherapy.co.il/?p=1026 מדובר במקרה פרטי של OCD וכפי שכתבתי בהודעות קודמות טיפול הבחירה הראשון הוא שילוב בין טיפול תרופתי ע"י תרופות המעכבות ספיגה חוזרת של סרטונין במוח ובכך מפחית את החרדה הנלווית למחשבות הטורדניות לטיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT). מבין סוגי ה-OCD יש לציין שהפרעת גוף דיסמורפית (BDD) עלולה להחמיר ולפגוע בתחומי חיים נוספים ע"י התרחבות מעגל ההימנעות בגלל הבושה הנלווית לה. לכן, מומלץ מאוד לטיפול פסיכיאטרי ופסיכולוגי משולב בהקדם. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות