בכי ודיכאון..................

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

06/12/2019 | 20:05 | מאת: אביעד

אני מודה שאני נמצא במצב נפשי מאוד קשה של דיכאון אבל אך אני יכול לעשות את הבכי מול הילדים שלי ואשתי ועם עצמי , למרות הטיפול התרופתי , אין לי שליטה על הבכי אין לי , אני חסר אונים שבחיים לא אצא מהדיכאון הזה

שלום אביעד, בלי להכיר את פרטי המקרה, אני רק יכול להעיר באופן כללי: א. רוב התרופות נגד דיכאון מתחילות לפעול לאחר 4-6 שבועות ואם תקופה זו לא חלפה, מוקדם להסיק מסקנות. ב. לפעמים יש צורך לנסות מספר תרופות עד שמגיעים לתרופה או לצירוף התרופות המתאימות לך. הדבר מצריך סבלנות. שאל את הפסיכיאטר האם יוכל לתת לך משהו לטווח קצר להרגעה מיידית. ג. הטיפול הנפשי עומד על שתי רגליים - התרופתי והשיחתי. לא ברור לי האם אתה נעזר גם בטיפול פסיכולוגי. טיפול הבחירה הראשון הוא טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT), אשר יחד עם הטיפול התרופתי נחשב שילוב מנצח. אם טיפול זה לא יועיל יש גישות טיפוליות ותרופות רבות נוספות. ד. במקרה של דיכאון עמיד לטיפול תרופתי, יש אמצעים נוספים. שאל את הפסיכיאטר שלך. כאמור, לצערי, אין מספיק נתונים עובדתיים בשאלה, כמו התרופות שניסית כבר, כמה זמן נמשך המצב, האם אתה בטיפול פסיכולוגי, כך שאני נאלץ לתת לך תשובה כללית מאוד. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות