ROCD של הבת זוג -ההתמודדות שלי.

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

10/04/2018 | 11:08 | מאת: משה

שלום אני נשוי למישהי שמאובחנת עם ROCD המתבטא בעיקר בקנאה קיצונית כלפי נשים וחוסר יכולת הכלה של קשר כלשהוא שלי עם אישה (לא משנה גילה/הקרבה שלה אלי) וממשיך בשתלטנות אין סופית - דורשת לעדכן אותה בכל מייל שאני שולח בעבודה למישהי, לעדכן אותה אם פנו אלי במסדרון (מישהי) ועוד הרבה סיפמטפומים. הסימנים היו כבר לפני והאמת שאיפשהוא אני כועס על עצמי שהמשכתי את הקשר הזה, אבל אני אוהב אותה ויודע שיש פתרון לכל דבר (מאמין בכך) ומוכן להשקיע מעצמי לעזור לה. הבעיה היא שהיא לא מכונה ללכת לטיפול משום שהלכה וחוותה אשמה ורצון להתאבד בעקבות כך והיא לא מוכנה לשמוע על זה אפילו וגם לא על תרופות שהופכות אותה לזומבית כהגדרתה. גם ללכת לטיפול יחדיו היא איננה מוכנה. המודעות שלה גבוהה , היא מודעת שזה לא בסדר ומודעת שזה לא נורמלי מה שהיא עושה אבל פשוט החליטה עם עצמה שככה היא והיא לא משנה כלום כי זה פוגע לה בנפש. ברור לי שאין פתרון ללא טיפול פסיכולוגי + רפואי. אשמח לשמוע עצות/רעיונות איך לשכנע אותה לגשת לטיפול כזה, והאם בכלל זה כיוון נכון. לציין כי זה משפיע עלי בכל צורה אפשרית וכמובן משפיע על הקשר שברובו מבחינתי הוא עצוב. אני הסכמתי להרבה דברים שהיא ביקשה בתקווה שזה יעזור לביטחון אך זה בור ללא תחתית.

שלום משה, הואיל ובת זוגך אינה מוכנה להיעזר בטיפול מכל סוג שהוא, כולל לא בטיפול זוגי, ואתה כותב שאתה מאמין שלכל דבר יש פתרון - המלצתי לך היא לפנות לטיפול בעצמך כדי לקבל עזרה בהתמודדות עם המצב. אתה כותב, בצדק, שהדבר משפיע עליך ולכן בהחלט יש מקום לשקול ייעוץ לעצמך. ייתכן שעדיף שתפנה למטפל שהוא גם מטפל זוגי מוסמך ותודיע על כך לאשתך, כך שהיא תוכל להצטרף בהמשך אם תרצה. לפי תיאוריך, אשתך אינה סובלת מ-ROCD אלא מקנאה רומנטית. ב-ROCD יש לאדם ספקות ולבטים לגבי התאמתו של בן הזוג ואילו אתה מתאר ביטויי קנאה קיצוניים של אשתך כלפי מגעיך עם נשים אחרות. הכתובת לכך היא טיפול זוגי אשר גם עשוי להפחית את הרתיעה שיש לאשתך מטיפולים. על כל פנים, במצב המתואר אתה זה שצריך לעשות את הצעד הראשון (ואולי היחיד) לקבלת עזרה בהתמודדות עם המצב. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

22/04/2018 | 07:34 | מאת: משה

תודה רבה על התגובה. אני רוצה לתאר מקרה נוסף כדי לשמוע את דעתך במה מדובר. אתמול שוחחנו בדרך הביתה והגענו לזה שהיום יש אנשים שמצלמים ילדות עם רחפנים וצריך להיזהר מזה. אז אמרתי כן הן ילדות פיציות ואשתי פשוט נכנסה לסוג של הלם מזה, התחיל לשאול בלי הפסקה ממתי אני אומר על מישהי פיצית שזו לא היא, שבחיים היא לא שמעה אותי מדבר כזה, שיותר אני לא אקרא לה פיצית כי לקחתי לה את זה ומעכשיו זה לא שלה, ופשוט התחילה גם לבכות אחרי כמה דקות של האשמות. כל ניסיון שלי להסביר לה שהתכוונתי פיציות קטנות ולא בקטע חמוד נתקל בהתנגדות ובהסבר מדוע אני מנסה סתם לבלף עכשיו ושכל העולם יודע שפיציות זה משהו שאומרים על בנות חמודות. הסברתי לה שגם לא דיברתי על מישהי ספציפית אז היא אמרה זה כמו שתגיד מישהי כוסית (היא לא יכולה לשמוע את זה). האם זה חלק מהתסמינים של קנאה רומנטית? כי זה נשמע לי משהו אחר

24/04/2018 | 15:28 | מאת: משה

סליחה על ההצקה, פשוט מאוד סקרן מהי תשובתך.

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות