קורטוזיס פילאריס

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

26/09/2018 | 18:25 | מאת: מאור

שלום. אני חייל בן 19. מאז שאני ילד סובל מקורטוזיס פילאריס. ניסיתי אדפרין שעזר אבל בגלל שעיקר המחלה בזרועות זה היה לא נוח. רופא העור נתן לי אז רואקוטן 20 מ"ג פעמיים בשבוע ואמר שבמינון הזה לא עושה תופעות לוואי. כעת לאחר הפסקה חזרתי שוב לקחת. רציתי לדעת: 1. תוך כמה זמן אמור להשפיע? השיפור איטי ואני חושש שזה כבר לא יעיל. 2. האם לדעתך זה לא גורם לתופעות לוואי במינון הזה? כמו עלייה באנזימי כבד ושומנים בדם (אצלי הם מוגברים בגלל אנטיביוטיקה ואני חושש מנזק נוסף) 3. זה קרה לי גם לפני שחזרתי לקחת אבל גם עכשיו - יום יומיים אחרי אימון ריצה אני מרגיש חולשה וחוסר יציבה שעוברת רק אחרי כמה ימים. אצל חלק מהמטופלים יש תופעת לוואי של כאבי שרירים. האם היא תיתכן במינון הזה? האם היא קשורה לרבדמיוליזה? אני לא יודע אם לקשר אותם לרואקוטן כי זה קרה גם לפני. האם אתה ממליץ להמשיך בטיפול? תודה, מאור

הפורום מתעסק באקנה בלבד יש לגשת לרופא המטפל לבדיקה ואיבחון המצב הקיים

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות