כאבים לאחר ניתוח בקע טבורי

דיון מתוך פורום  כאב

03/08/2020 | 02:04 | מאת: רינה

ד"ר שלום ובררכה! לפני חצי שנה עברתי ניתוח לפרוסקופיה לתוך תיקון בקע טבורי והפרדות שרירי הבטן שנוצר בעקבות ניתוח לפרוסקופיה ל אנדומטריוזיס שבוצע לפני שנה ושלושה חודשים מיום ניתוח זה שבו בוצע כריתת רחם, עפולה שמאלית וחצוצרה ימנית. יש לציין שאני עדיין חווה כאבים חזקים חוזרים ונשנים ל רע משנה באיזה תנוחה אני נמצאת הן בישיבה, הן השכיבה והן בהליכה. לפני שבועיים הייתי אצל המנתח ו הנה"ל אינו מבין מדוע אני עדיין חווה כאבים והפנה אותי למרםאת כאב. יש לציין שקביעת תורים למרםאת כאב הן רק בתחילת שנת 2021. יש לציין שהכאבים פוגעים בי נורא בחיי היום יום. שאלתיי היא? 1. מדוע אני עדיין חווה כאבים? 2 מהו זמן משוער להחלמה מניתוח זה? 3. מה דרכי טיפול לכאב מסוג זה? 4. יש מצב אולי שכחו משהו באיזור הטבור במהלך הניתוח? בברכה מרובה רינה

03/08/2020 | 15:59 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, לאחר מספר ניתוחים שעברת ייתכנו כאבי בטן שנמשכים חודשים. הפנייה לרופא כירורג הייתה במקומה, כי קודם כל צריך לשלול סיבה כירורגית, שבה ניתן לטפל באופן ספציפי. במידה שהכאבים נמשכים מעבר ל-3 חודשים, זה לפי הגדרה כאבים כרוניים ויש אכן לפנות למרפאת כאב. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב