כאבים וגוף תפוס לאחר שינה

דיון מתוך פורום  כאב

09/07/2017 | 18:20 | מאת: עוז

כשמתעורר מס' פעמים בלילה ובבוקר כאבים ותפוסים: גב תחתון, צוואר ושכמות. בחודשים האחרונים גם כאב בשרירי השוקיים. לאחר כשעה עובר. מידע- בבדיקות CT נמצא בחוליות המותניים: שינויים ניווניים של הדיסקים והנמכה משמעותית של המרווח הבין חוליתי, בלטי דיסקים עם לחץ על השק, שינויים פצטריים. בחוליות הצוואר (CT מלפני כ5 שנים): שינויים ספונדוליטיים קשים,בעיקר במפרקים הפצטאלים ואונקווטברליים. ניוון דיסקים. מס' פעמים קיבלתי זריקת סטרואיד תחת שיקוף בגב תחתון במרפאת כאב בבי"ח, מה שהקל על הקרנות כאב שהיו לירכיים ובעיקר לישבן. אבל הכאבים לאחר שינה לא חדלו. בבדיקת EMG מ 2010 נמצא רדיקולופתיה מ L4-5 ברגל שמאל. ב EMG מ 2015 נמצא ABSENT SENSORY RESPONSE OF SURAL NERVES ב2 הרגליים. בדיקות נוירולוגיות תקינות. חשד שסטטינים שלוקח גורמים לכאבי שרירים לא אומת לאחר הפסקות בנטילת סטטינים. בחודשים האחרונים לוקח רק קרסטור 10 מ"ג. עברתי בהצלחה לפני כשנה וחצי ניתוח החלפת ברך מלאה, בשל OA חמור בברך ימין ממנו סבלתי מאד. אין לי רצועה צולבת קדמית. אני עושה הליכות שעתיים וחצי לפחות מצטבר בשבוע בחדר כושר. בדיקות הדם שלי תקינות. מה אפשר לעשות עם הבעיה הנ"ל לאחר שינה? האם כדאי לקחת גבפנטין (לקחתי תקופה לאחר ניתוח הברך)

10/07/2017 | 08:32 | מאת: עוז

שכחתי לציין הגיל: 76.5

שלום רב, מהתיאור שלך לגבי OA ותוצאות בדיקת ה-CT, יש להניח שאותה הבעיה קיימת גם במפרקים הבין-חולייתיים. יש לשקול אפשרות לקיחת כדור נגד כאבים בשעות הערב לפני השינה, על סוג הכדור יחליט רופא כאב במרפאת כאב. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום כאב