משפחת מצוקה - שאלה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

03/08/2011 | 06:58 | מאת: מישל

שלום, אני בחורה בת27 שבאה ממשפחה מאוד מורכבת וקשת יום המוכרת היטב למערכות הסוציאליות, אני באמת צריכה את העזרה שלכם מכיוון שאני רוצה להתחתן ואיני רוצה לגרור אל המשפחה החדשה שלי את מגבלות העבר ועליי ללמוד כיצד לעשות זאת. אימי נפטרה מסרטן והייתה בנוסף הייתה חולת סכיזופרניה פרנואידית, אבי סובל מעייפות כרונית ודיכאון ממושך וחוסר יכולת לראות את החיים בצורה חיובית, להעריך או להנות מהם, יש לי 3 אחים מההורים הביולוגיים שלי (אבי נישא בשנית והביא 5 ילדים נוספים). אחי הבכור 31, חולה בסוג של מחשבות טורדניות והיה מאושפז מספר רב בבתי חולים פסיכיאטריים ונוטל תרופות, אחי הקטן 19, חולה בסכיזופרניה פרנואידית (ובגיל 16 הרג מישהו בגלל המחלה הנוראית הזאת) וכיום הוא במוסד סגור, מטופל בזריקות וכדורים. כיום הוא בן 19. יש לי עוד אח 22 והוא שורד ואינו מאובחן כחולה יחד עם זאת בגלל הילדות הקשה שלנו וכל המצב המאוד מורכב וקשה, הוא נוטל סמים לסירוגין ואת הכאב שהוא חש רואים על פניו. והנה אני, אני עברתי בילדותי אונס ממושך של 4 שנים משכן שלנו, התעללות נפשית ופיזית וחסך שלגדול ללא אם - מכיוון שהיא היתה חולה ועזבה אותנו בילדות וגדלתי רק עם אבי. בגיל 20 עברתי אונס בשנית ע"י סם האונס אני סובלת מבולמיה נרווזה מזה כ10 שנים המחלה שלי באה והולכת עם הפסקות לעיתים של שנה שנתיים ואז במצב רגשי קשה היא חוזרת. אני בחורה פיקחית אחראית ושנונה מאוד שלא מוותרת בקלות למרות המציאות הקשה אני נשארת אופטימית (תמיד יכול להיות יותר קשה) למדתי זאת על הבשר שלי. אני פשוט רוצה להפסיק את השרשרת הזאת שקיבלתי מתנה מהמשפחה שלי, אני רוצה דף חדש לחיי החדשים. אני רק מציינת כי מעולם לא התנסתי בסמים, אינני מעשנת ואלכוהול הוא ממש לא האהבה שלי. השאלה שלי אם לדעתכם המחלה שלי היא גנטית או שמה תופעה טבעית ביחס לעולם שגדלתי בו? אני גם קראתי קצת על הפרעת אישיות / חוסר יציבות רגשית - והרגשתי שאני מוצאת את המקומי בין המילים, מכיוון שמאוד קשה לי לשמור על יציבות לאורך טווח, במיוחד במערכת זוגית. אני רוצה לבקש סיוע פסיכולוגי ע"מ שאוכל לטפל בעצמי ולמנוע נפילות בעתיד. אודה לכם על תשובתכם,

11/08/2011 | 13:12 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום, וסליחה על העכוב בתשובה, הייתי במילואים. פנייתך מאד מרגשת וניכר שאת סובלת ממה שעברת בחיים. הפורום פה הוא פורום סכיזופרניה (שזה לא מצבך) ואת יכולה לפנות (בין השאר) לפורום נפגעי תקיפה מינית (http://www.doctors.co.il/forum-1265) ו/או הפרעות אכילה (http://www.doctors.co.il/forum-3431) ו/או פורום פסיכיאטריה כללית (http://www.doctors.co.il/forum-2212). בכל זאת הנה מספר הערות: 1) את שואלת אם מצבך הוא "גנטי" או תופעה טבעית בהתאם לעולם שגדלת בו (כלומר "סביבתי"). אמנם תמיד יש מרכיב גנטי זה או אחר (בעיקר בפוטנציאל להתפתחות הפרעות נפשיות בעתיד) אך ברור שלמרכיב הסביבתי יש משקל גדול בהתעצבות המבנה הנפשי אצלך (אונס מתמשך בלידות, אונס נוסף אחר כך, ילדות ללא אם ועוד) ואי אפשר להתעלם מכך. 2) אכן יש יותר מקרים של הפרעות אישיות (בעיקר הפרעת אישיות גבולית) אצל מי שעברה טראומה בילדות (אלימות פיזית או תקיפה מינית) מה שמוביל במקרים רבים להפרעות אכילה, אי יציבות רגשית, חוסר התמדה במסגרות, חוסר יציבות בין אישית, תחושת ריקנות ועוד. 3) בהחלט יש מקום להסתייע במערכת בריאות הנפש. מומלץ לפנות למרפאת בריאות נפש באיזור מגורייך, להיבדק ע"י פסיכיאטר ולקבל ליווי פסיכולוגי. יש מגוון של טיפולים שיכולים לעזור לך (בעיקר פסיכולוגים). בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה