סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

20/03/2011 | 16:04 | מאת: אייל

שלום! רציתי לדעת מה פשר גלי ביטא גבוהים בEEG ? האם זה מלמד על מצב חרדתי או על מצב סכיזופרני? או שניהם יחד? בנוסף אחרי פעילות גופנית עם דופק בינוני ומעלה( כשעתיים אחרי) יש לי הרגשה של הצפת דופמין בלימביק סיסטם ואני מתחיל להרגיש ערפול חושים....זה קורה גם במצב של קריאה או ריכוז מתי שצריך להשתחרר דופמין... גם מצב של עמידה ממושכת גורם לאותה הרגשה של הצפת דופמין במערכת הלימבית במרכז הראש בפנים....דופק מואץ וסחרחורת.....והרגשת שגעון ומיד יש לי צורך עז לאונן....במהלך האוננות ולא אחריה אני מרגיש רגיעה- מה קורה בשלב הזה של האוננות- האם משתחרר גאבא בלימביק סיסטם כי אני מרגיש רגיעה שם....( לא בשלב השפיכה שם אני שוב מרגיש עוררות כי יש שחרור של מעוררים)? ניסיתי SSRI וסרוטונין וזה מגביר את העוררות כנל גם לגבי אמפיטמנים(ריטלין)- לדוגמא כאשר לקחתי ריטלין הרגשתי את אותה הרגשה בדיוק בראש....קרי הצפת דופמין והרגשה של שגעון... רק כשלקחתי כדורי קלונקס לפני השינה המערכת נרגעת- קרי GABA עוזר. מה ההבדל בין לקחת חוסמי דופמין לבין לקחת גאבא? על מה מעידים כל התסמינים הנל? על סכיזופרניה? והאם תוסף GABA יכול לעזור? השאלה כמובן היא האם הוא חוצה את המחסום דם מוח? תודה מראש

25/03/2011 | 13:11 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום אייל. פסיכיאטריה, כמו תחומים רבים ברפואה, אינה מדע מדוייק. אנחנו יודעים היום לא מעט אולם אנו בוודאי לא יודעים הכל על המח וזאת תהיה יומרה להניח שכן, במיוחד שמדובר במנגנונים מורכבים כגון פעילות חשמלית, הפרשת נוירוטרנסמיטורים, פעילות רשתית ועוד. ולשאלותיך: 1) גלי בטה ב-EEG מעידים על מצב של עירנות וריכוז גבוה. מצבים חרדיים יכולים להגביר פעילות גלי בטה אולם לא מדובר במשהו אבחנתי. אין קשר ישיר בין סכיזופרניה לפעילות גלי בטה. 2) אתה מתאר הרגשה של "הצפת דופמין במערכת הלימבית" - אולם אנחנו לא יכולים להרגיש את המח כלל - במח אין עצבים סנסורים. לכן אין אפשרות "להרגיש דופמין" או "גאבא" או כל חומר אחר באופן ישיר. אנחנו יכולים להרגיש תנודות במצב רגשי ו_לשער_ שמדובר בחומר זה או אחר ע"פ מחקרי הדמיה מתקדמים, אבל שוב - המערכת מורכבת בהרבה מעליה בחומר זה או אחר. 3) אתה שואל מה ההבדל בין חוסמי דופמין לתכשירים שעובדים על גאבא. חוסמי דופמין הם תכשירים נוגדי פסיכוזה שיכולים להפחית תסמינים פסיכוטים כגון מחשבות שווא, הזיות שמיעה, הפרעות בחשיבה ועוד מספר תחומים נוספים. לעומת זאת תכשירים שעובדים על גאבא הם תכשירים נוגדי חרדה. בחירת התכשיר היא לפי התסמינים. 4) התסמינים שאתה מתאר אינם נשמעים במיוחד כמו סכיזופרניה אך מובן שאין אשפרות להגיע לאבחנות דרך פורום אינטרנט. אם אתה מעוניין באבחון מעמיק אתה מוזמן לפנות לפסיכיאטר באיזור מגוריך. 5) אתה שואל אם GABA עובר את מחסום הדם מח. אז התשובה היא לא. אם רוצים להשפיע על GABA במח נוטלים תכשירים שעובדים על הרצפטורים של GABA במח כגון בנזודיאזפינים. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה