שאלה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

19/09/2014 | 21:08 | מאת: חיים

האם אפשר לקחת Viepax XR ויפאקס 300 מ"ג בבוקר על בטן ריקה , בלי ארוחה , בלי אוכל ? האם ספיגת התרופה הזאת בגוף תלויה בקיום אוכל בקיבה ? האם אפשר לקחת תוספי התזונה הבאים בלי אוכל ? : אומגה 3 , ויטמין B 12 וחומצה פולית , ויטמין D , מולטי ויטמין , קומפלקס ויטמיני B וויטמין C ? האם תוספי התזונה שהזכרתי יכולים להוות טיפול משלים בדיכאון והפרעות נפשיות , והאם יש מחקרים שמצביעים על כך (טיפול תזונתי בדיכאון) ? האם אפשר לקחת את התרופות הבאות בלי אוכל ? : למיקטל , סרוקוול , קלונקס , פנרגאן , בונדורמין ?

מומלץ לקחת אפקסור ביחד עם אוכל כדי למנוע בחילות והקאות, לאוכל אין השפעה משמעותית על הספיגה. תוספי מזון אפשר לקחת בלי אוכל אבל אז הם נספגים פחות טוב. יש מספר מחקרים שהראו שיפור בדיכאון עם טיפול באומגה 3 לעומת פלסבו אבל יש מחקרים אחרים שלא הראו שיפור. טריפטופן ו-HT5 נמצאו יותר יעילים מפלסבו בשני מחקרים אבל קיימים דיווחים על תופעת לוואי שיכולהל הביא למוות עם טיפול בהם. את רוב התרופות עדיף לקחת עם אוכל כדי להפחית את הסיכוי לגירוי של רירית הקיבה. אוכל משפיע בחלק מהתרופות על זמן ויעילות הספיגה. אוכל אינו משנה באופן משמעותי את הספיגה של למיקטל, קלונקס, פנרגן או בונדורמין. אוכל מעלה רמה מקסימלית בדם של סרוקוול בכ-30%.

מנהל פורום סכיזופרניה