שאלה על הפרעה סכיזואפקטיבית

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

22/05/2014 | 12:30 | מאת: אהוד

שלום היני אהוד בן 24, במשך תקופה מסוימת סבלתי מאגורפביה (פחד ממקומות פתוחים) והחלתי טיפול בתרופה מסוג SSRI וגם תרופת הרגעה Vaben. עם הזמן הרגשתי כי התרופה גורמת לי להרגיש רע והפסקתי לקחת אותה אך עם הדירבון של הוריי הלכתי פעם נוספת לרופא והוא רשם לי Effexor שזאת תרופה מסוג SNRI, באופן כללי התרופה הייתה אמורה להיות יותר טובה מכיוון שהיא פועלת על שתי מנגנונים. מכיוון שהתחלתי להרגיש רע מאוד עם התרופה הפתחתי בלקיחה שלה והתחילו להופיע אצלי מה שהרופא מגדיר כהפרעה סכיזואפקטיבית הכוללת תהפוכות רגשיות רבות כגון חרדה,דיכאון,יאוש,מחשבות שווא ועיוותים בחשיבה. מכיוון שאין לי הזיות כלשהן שללתי את האפשרות שמדובר בסכיזופרניה מלאה השאלה שלי היא האם בעזרת כדורים אנטי פסיכוטיים ניתן להתגבר על רוב הסימפטומים או רק על חלקן ואם המחלה תמשיך זמן רק מספיק היא תהיה קטלנית או שאצטרך אשפוז במחלקה סגורה (למרות שאני מעביר את ימי בבית עוזר לאימי). זה נורא מפחיד אותי ואני רוצה לדעת מה הסיכויים לצאת מהמחלה הנוראית הזאת

טיפול אנטיפסיכוטי מפחית את עוצמת מחשבות השווא ועוזר לארגן את החשיבה ולתפוס את המציאות בצורה לא מעוותת. בדרך כלל אנשים שיש להם הפרעה סכיזואקטיבית גם מקבלים טיפול במייצבי מצב רוח כדי למנוע דיכאון או מאניה. אין הכרח להתאשפז במחלקה סגורה, הסיבה להתאשפז היא רק אם יש סכנה לחיים שלך או של אחרים. מדובר במחלה כרונית אבל לא בהכרח במחלה שהולכת ומתקדמת, רוב האנשים עם סכיזופרניה אחרי כמה התקפים מתייצבים מבחינה נפשית וחיים עם המחלה. קשה לדעת מראש איך המחלה תתפתח אצל כל אחד אבל להמשיך לקחת טיפול תרופתי ולהמשיך להגיע רצוף לטיפול מוריד את הסיכוי לכך שהמחלה תתקדם.

מנהל פורום סכיזופרניה