אינווגה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

03/12/2010 | 18:14 | מאת: מור

שלום רב, האם אינווגה מטפלת רק בסכיזופרניה או שהיא מטפלת בעוד מחלות? באילו עוד סוגי מחלות אינווגה מטפלת? האם ניתן להחלים לגמרי מפסיכוזה וסכיזואפקטיביות? האם תוספי תזונה או תרופות טבעיות יכולות לעזור? תוכל לרשום לי בבקשה מידע אודות התרופה אינווגה? תודה מראש, מור

07/12/2010 | 16:23 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום מור. יש הרבה שאלות על אינווגה בזמן האחרון... תשובות: 1) האם אינווגה מטפלת רק בסכיזופרניה או בעוד מחלות? כפי שכתבתי בפניות אחרות, איווגה היא תרופה אנטי פסיכוטית חדשה ומכאן שניתן להשמתש בה לטיפול בהפרעות בהם יש מרכיב פסיכוטי, שזה כולל מגוון רחב מאד של ההפרעות, חוץ מסכיזופרניה. אלה כוללים דכאון פסיכוטי, הפרעה ביפולרית, הפרעה דלוזיונלית, פסיכוזות שנגרמו משימוש בסמים, גלישות פסיכוטיות אצל הפרעות אישיות קשות, פסיכוזות אצל הלוקים בדמנציה (למרות שהנושא שנוי במחלקות במקרה זה) ועוד. כמו כן יש שימוש בתרופות אנטיפסיכוטיות בהפרעות תנועה כגון טורט או מחלת הנטינגטון. לעיתים גם משתמשים בתרופות אנטיפסיכוטיות במקרים של הפרעות התנהגות קשות אצל הסובלים מאוטיזם או פיגור שכלי (למרות שגם במקרה זה הנושא שנוי במחלוקת). יחד עם האמור לעיל - בארץ ניתן לקבל אינווגה בהנחה רק במקרים מסויימים - סכיזופרניה והפרעה סכיזואפקטיבית ורק כקו שני לאחר ריספרדל, ובכלל לא בקופ"ח כללית, אם כי יכול להיות שהמצב ישתנה לאחר שיצתבר יותר נסיון עם התרופה. (תמיד ניתן לקנות אותו במחיר מלא באופן פרטי עם מרשם מפסיכיאטר). 2) האם ניתן להחלים לגמרי מפסיכוזה וסכיזואפקטיביות? כן, אך זה תלוי בגורמים רבים. באופן כללי סכיזופרניה והפרעה סכיזואפקטיבית הן בד"כ מחלות כרוניות שדורשות טיפול לאורך שנים, אך יש מקרים יוצאי דופן. במקרה של פסיכוזה יחידה שהחלה בפתאומיות ועברה תוך זמן קצר הפרוגנוזה טובה יותר. 3) האם תוספי תזונה או תרופות טבעיות יכולות לעזור? לגבי טיפול תזונתי או תרופות טבעיות - נכון להיום הטיפול היעיל ביותר לסכיזופרניה ומצבים פסיכוטים באופן כללי הוא הטיפול התרופתי הנוגד פסיכוזה. לגבי תזונה יש מאות (ואפילו אלפי) מחקרים שנעשו לגבי הטיפול בסכיזופרניה והתוצאות הם מעורבות וסותרות לכל היותר. יש מחקרים המדברים על הצורך בשמירה על רמות תקינות של ויטמינים B6, B12, C וויטמינים אחרים, אולם המלצה זו היא נכונה לכולם, לא רק לסובלים מסכיזופרניה והפרעות פסיכוטיות. יש מחקרים שנעשו בתחום של חומצות שומן "אומגה 3" שהראו השפעה מסויימת על חלק מתסמיני המחלה (אבל לא גדולה). גם כאן, לכולם מומלץ תזונה מאוזנת שכוללת גם חומצות שומן מסוג זה (בעיקר ממקור של דגים, אבל לא רק). 4) תוכל לרשום לי בבקשה מידע אודות התרופה אינווגה? בקצרה - אינווגה היא תרופה אנטיפסיכוטית חדשה הדומה למדי לריספרדל אך יש לה מנגנון מתקדם יותר של שחרור התרופה מהקפסולה מה שנותן רמות מאוזנות יותר לאורך היום ופחות תופעות לוואי. לכן ניתן לתת אותה רק פעם אחת ביום. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה