בדיקה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

10/07/2012 | 23:15 | מאת: יעל

שלום, באחת ההודעות הקודמות השבת על שאלה הנוגעת לבדיקת דם. לפי מה שהבנתי יש גנים מסויימים שמשותפים לחולי סכיזופרניה אבל גם לעוד אנשים שאינם חולים. ולכן אי אפשר לבדוק על-פי אלו האם אדם חולה בסכיזופרניה. אבל האם ניתן לטעון שמי שאין לו את התכונות הגנטיות האלו אינו חולה? אף אם קיבל התקף פסיכוטי? תודה

24/07/2012 | 18:57 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אני חוזר שוב - אי אפשר לאבחן או לא לאבחן סכיזופרניה (או כל הפרעה נפשית אחרת) ע"פ בדיקות גנטיות. אמנם יש גנים מסויימם שרואים יותר אצל מטופלים עם סכיזופרניה אך מדובר בסטטיסטיקה בלבד. יש מקרים רבים העונים על הקריטריונים האבחנתיים של סכיזופרניה ואין להם את הגנים האמורים ולהיפך. אגב, זה נכון בהרבה תחומים ברפואה: למשל סרטן שד - יש גנים שמעלים את הסבירות לחלות במחלה, אבל יש רבות בלי הגנים שחולות בסרטן השד ויש גם כאלה עם הגנים שלא לוקות במחלה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה