סכיזופרניה וחוסר אונות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

04/06/2012 | 20:54 | מאת: ירון

האם יש קשר בין מחלת הסכיזופרניה לחוסר אונות? אני שואל ללא קשר לתרופות...

16/06/2012 | 08:40 | מאת: ירון

מניסיון..סכיזופרניה יכולה לגרום להתנהגות מינית חריגה. אין אונות נגרם עקב עודף הורמון פרולקטין שנמצא בגוף בעקבות פעילות התרופה.

16/06/2012 | 21:33 | מאת: ירון

17/06/2012 | 12:12 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. ראשית יש להבהיר שרבים מהסובלים מסכיזופרניה אינם סובלים מהפרעה בתפקוד המיני. מאלה שכן - יכולות להיות מספר סיבות שיש לבדוק ו/או לשלול, בין השאר: 1) הפרעות בתפקוד המיני על רקע דכאון (בעיקר חוסר חשק). 2) הפרעה בתפקוד המיני על רקע פסיכוזה - למשל מחשבות שווא על קבלת "עונש" בשל פעילות מינית. 3) הפרעות בתפקוד המיני על רקע בעיות נפשיות אחרות כגון חרדת ביצוע, סטרס, בעיות בזוגיות ועוד. 4) הפרעה בתפקוד המיני על רקע בעיה גופנית (כגון סכרת, מחלת כלי דם, הפרעות נוירולוגיות שונות ועוד). 5) תוצאות של עישון ממושך (גורם להפרעה בזרימת דם). 6) ולבסוף - תופעות לוואי של תרופות (גם פסיכיאטריות וגם אחרות). תרופות לא פסיכיאטריות שיכולות לגרום לבעיה בתפקוד המיני כוללות למשל דרלין (ללחץ דם). 7) רבות מהתרופות הפסיכיאטריות יכולות לגרום לבעיות בתפקוד המיני - תרופות נוגדות דכאון מסויימות (בעיקר מקבוצת ה-SSRI) יכולות לגרום לעיכוב שפיכה ו/או ירידה בחשק. תרופות נוגדות פסיכוזה יכולות לגרום לבעיות, בעיקר, אבל לא רק, ע"י גרימת עליה של הורמון בשם פרולקטין (הנושא דובר רבות בפורום). תרופות נגד תופעות לוואי (כגון "דקינט" או "ארטן") גם יכולות לגרום לבעיות בתפקוד המיני. שורה תחתונה - צריך לברר את הסיבה לעמוק - ואז לטפל בהתאם. אין שום סיבה לזנוח את הבעיה שיכולה לפגוע מהותית באיכות החיים, ובד"כ יש מה לעשות. בברכה ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה