סכיזופרניה תרופות שאלות לגביהן

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

22/05/2017 | 18:26 | מאת: אנונימית

שלום. יש לי התקף פסיכוטי ואשפזו אותי, נתנו לי בהתחלה זריקה קלופיקסול וחוץ מזה זיפרקסה ואינווגה 6 מג. ביום ראשון קיבלתי זריקה במינון מירבי של קספליון והבנתי שבעוד שבוע אקבל עוד אחת ואז יורדים במינון שאלותי 1תוך כמה זמן נעלמים התסמינים והאם כולם בבת אחת 2למה מתחילים ממינון גבוה לנמוך 3למש במקביל עוד תרופות? שכחתי ל ציין שאני מקבל גם קלונקס לפי צורך האם קלונקס עוזר להעלים את הקולות? תודה רבה

אם הכוונה לתסמינים הפסיכוטיים, בדרך כלל ההשפעה האנטי פסיכוטית מופיעה תוך שבועיים מהתחלת הטיפול. לא מתחילים במינון גבוה, הטיפול שבוע אחרי שבוע הוא מנת העמסה שנועדה לקצר את משך הזמן שלוקח עד שהתרופה מגיעה לרמה קבועה בדם. באופן רגיל המנה הראשונה מתפזרת בכל הגוף ויש צורך במספר זריקות חוזרות עד שהרמה מגיעה לרמה הטיפולית באופן קבוע, מנת העמסה מביאה לכך שהרמה בדם תהיה גבוהה יותר מהר יותר. בגלל שלוקח זמן עד שהתרופה מגיעה לרמה טובה בדם יש צורך בהמשך טיפול בתרופות אחרות עד להשפעה, בהמשך אמורים להוריד את התרופות האחרות. קלונקס הוא תרופת הרגעה ממשפחת הבנזודיאזפינים, הוא לא תרופה אנטי פסיכוטית אבל מאחר והיא מורידה חרדה יכול להיות שהקולות נחלשים בזמן שלוקחים אותו. החיסרון של בנזודיאזפינים הוא שהמוח מסתגל אליהם תוך 2-3 שבועות ואז נוצרת תלות פיזית בכדורים.

מנהל פורום סכיזופרניה