תרופות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

21/02/2012 | 02:20 | מאת: שמואל

שלום יש לי שאלה קצת שונה לגבי עתיד הכדורים האנטי דיכאוניים/חרדתיים. ידוע שהדכאון והחרדה הם המחלה של המאה ה21 . השאלה שלי היא האם אתם יודעים אם חברות התרופות מייצרות או עתידות לפתח תרופות חדשות ויותר יעילות ? ואם כן מה השוני שהן אמורות לעשות? ומה שמם ? אם תוכלו לפרט לי כמה שיותר ממחקרים שאתם יודעים אני אשמח , כי אני שומע על תרופות וסוגים שונים של מחלות, ולחרדה ודיכאון עדיין לא שמעתי על משהו חדש. והאם הן הולכות להיכנס אל השוק הישראלי? תודה רבה.

01/03/2012 | 14:20 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. כאן זה פורום סכיזופרניה. תפנה את השאלה לפורום דכאון וחרדה כאן: http://www.doctors.co.il/forum-4644 בכל זאת קצת מידע - באופן כללי ניתן לומר שיש פיתוח מתמיד של תרופות, כולל תרופות נוגדות דכאון. רוב התרופות נוגדות הדכאון כיום עובדות על הנוירוטרנסמיטורים סרוטונין ונוראדרנלין. יש כאלה שמשפיעים גם על דופמין. כיוונים מחקריים חדשים כוללים השפעה על ציר ההיפותלמי אדרנלי (כלומר סטירואידים כמו קורטיזול), מלטונין ועוד. כמו כן יש טיפולים לא תרופתיים כגון נזעי חשמל (ECT), גירוי מגנטי (TMS), גריה מוחית (DBS) ועוד. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה