ניתוח prk

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר

11/11/2013 | 15:07 | מאת: שני

דר שלום רב. נבדקתי שני מכונים. במכון אחד יצאתי לא מתאימה לניתוח. במכון מוצעות שיטות הלאסק והאינטרלאסק. הרופאה טענה שניתוח בשיטת האינטרלאסיק מהווה עבורי סיכון בשל קמירות הקרנית. ולא הציעה לי את ניתוח הלאסק כאופציה נוספת. במכון השני נבדקתי היום לאחר שבועיים. הרופא טען בביטחון רב שאני מתאימה לשיטת prk. הדבר מבלבל אותי מאד שכן ממה שקראתי שיטת לאסק וprk הן שיטות דומות. ואני מוטרדת מהעובדה שבמכון הראשון כלל לא הוצעה לי כאפשרות שיטת הלאסק. בנוסף נאמר לי שיש לי קרנית עבה מהממוצע. מספרי מינוס 7.5 בעין ימין ומינוס 8.5 בעין שמאל. האם יכול לביות מצב בו אתאים לשיטת prk lasek אך לא לשיטת לאסק? בתודה מראש על סבלנותך בקריאת ההודעה ועל תשובתך.

11/11/2013 | 20:45 | מאת: ד"ר דוד בן ניסן

שלום שני יש לך מספרים גבוהים של קוצר ראיה . לפי איך שתיארת אין בעיה עם עובי הקרנית לפחות באם מנתחים בשיטה ללא חיתוך של הקרנית . נתון נוסף חשוב שנלקח בחשבון הוא הממצא של קמירות הקרנית לפני הניתוח שמוצאים בבדיקת מיפוי הקרניות כל דיופטר שמסירים עם הלייזר עושה את הקרנית שטוחה יותר ואנחנו מוגבלים לשייף רק עד דרגת השטחה מסויימת ולא להשאיר את הקרנית שטוחה מדי לאחר הניתוח מפני שהשטחה כזאת תגרום לאחר הניתוח לעיוותי ראיה בלתי נסבלים אני מוכן לייעץ לך ולסייע גם אם תחליטי לבסוף לא לנתח בלייזר קומפני כדי שתעברי את הניתוח שלמה עם ההחלטה שלך בהצלחה דר ד בן ניסן

12/11/2013 | 00:03 | מאת: שני

מנהל פורום הסרת משקפיים בלייזר