מכה בעין לאחר לאסיק- הודעה מתוקנת

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר

10/05/2012 | 15:00 | מאת: נדב

שלום רב, שמעתי כי לאחר ניתוח לאסיק או אינטראלסיק יכול להיות סיבוכים כמו הסטת המתלה וכדומה אם מקבלים מכה בעין למשל מפעילות גופנית (משחק כדורסל למשל)ולכן לעתים ממליצים לאנשים העוסקים בפעילויות אלה על ניתוח PRK. שאלתי היא האם הסיכון של הסטת המתלה או סיבוכים אחרים לאחר ניתוח לאסיק כתוצאה ממכה בעין הוא סיכון תאורטי בלבד או שיש גם תאורי מקרים בספרות ומקרים שנתקלתם בהם? בתודה

10/05/2012 | 16:31 | מאת: פרופ' אור קיזרמן

הסיכון קיים ותועד בספרות אך מצד שני הינו נדיר ביותר. מי שעוסק בפסורט מגע (ג'ודו, קראטה וכדומה) אכן אני לא ממליץ לו על ניתוח לאסיק אלא על PRK. מי שעוסק בספורט אחר (כדורסל למשל) כתחביב ולא כמקצוע - איני רואה בעיה עם לאסיק. בברכה, פרופ' קיזרמן

10/05/2012 | 18:20 | מאת: ירון

שלום פרופ' יקר ותודה על התשובה. מה לגבי מי שחושב אולי ללמוד אומנות לחימה כמו קרב מגע (לצרכי הגנה עצמית)- האם לאסיק לא יהיה טוב עבורו? אתה נתקלת במקרים כאלו שלאחר מכה בעין נגרם נזק? ההתלבטות שלי היא שמצד אחד לאסיק זה ניתוח עם זמן החלמה הרבה יותר מהיר מאשר PRK שלוקח זמן רב עד שחוזרים לתפקוד תקין איתו, אך אינני רוצה להיות מוגבל בעתיד מבחינת סוגי הפעילויות הגופניות והתחביבים. בתודה

מנהל פורום הסרת משקפיים בלייזר