עקירה כירורגית

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

30/10/2015 | 10:49 | מאת: יוליה

לפני 4 ימים עברתי עקירה כירורגית של שן בינה תחתונה שמאלית... לאחר יומיים הופיע כאב חזק ובלתי נסבל הרופא אמר שזה  מכתשית יבשה שם משכך כאבים גם לא שילוב של 2 מעביר את הכאב מה אפשר לעשות אני לא מצליחה לפתוח את הפה רק מעט( כאילו הלסת נעולה) כואב לי מאוד ובלוטת הלימפה מוגדלת מה לעשות ומתי זה אמור לעבור? תודה

שלום רבת סביר שיש כאבים ונפיחות לאחר עקירת שן בינה. לאחר מספר ימים במידה והכאב מתגבר סביר שמדובר במכתשת יבשה. יש לזה טיפול מקומי המקל מאוד על הכאב ולכן מומלץ לחזור לבדיקה אצל הרופא המטפל על מנת לאבחן את הבעיה. נפיחות יכולה להיות נורמאלית או סימן לזיהום. גם במקרה זה רצוי להיבדק אצל רופא השיניים. אם מתרשמים מזיהום יתכן צורך בטיפול אנטיביוטי

31/10/2015 | 19:34 | מאת: יוליה

אכן הובחנה מכתשית יבשה אני עם טיפול אנטיביוטי ( אוגמנטין ) ומקבלת זריקות ולטרן נגד כאבים הכאב פחת היום זה היום ה 5 לעקירה אך אני עדין לא מצליחה לפתוח את הלסת האם זה נורמלי? לא מצליחה כמעט בכלל ...

אכן יכולה להיות הגבלה בפתיחת הפה. הטיפול במכתשית יבשה הינו מקומי ולא אנטיביוטי, במידה ואכן זאת הבעיה. ממליץ להבדק אצל הרופא שעקר או אצל מומחה לפה ולסת. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים