כאבים אחרי עקירה כירורגית

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

20/08/2018 | 17:40 | מאת: אילנה

שלום, לפני כמעט שבועיים עקרו לי שן בינה כלואה בתהליך כירורגי.הרופא לא נתן אנטיביוטיקה.אחרי כמה ימים של כאבים עזים בלי יכולת לפתוח את הפה הלכתי לרופא אחר שגם אמר שזה נורמלי ולא צריך אנטיביוטיקה. אחרי שבוע שעדיין הרגשתי קושי לפתוח את הפה הלכתי לרופא שלישי,שהסתכל על האיזור אמר שנראה טוב אבל מאוד הופתע שלא לקחתי אנטיביוטיקה אומר שעכשיו כבר לא כדאי. כבר כמעט שבועיים שאני לא יכולה כמעט לפתוח את הפה,מתעוררת בלילה מכאבים ושותה משכחי כאבים (למרות שלהבנתי מותר לקחת אותם רק כמה ימים). אני עושה שטיפות פה עם ליסטרין ומי מלח.בשבוע הראשון עשיתי שטיפות עם תרודנט. האם יש דרך כלשהי נוספת להקל על הכאבים או לזרז את תהליך ההחלמה?

שלום רב, קודם כל בדרך כלל אין סיבה לטיפול אנטיביוטי לאחר עקירת שיני בינה למרות שהרבה רופאים נותנים שנית כאבים שנמשכים הרבה זמן דורש בדיקה על ידי המנתח לודא שתהליך הריפוי אכן תקין. לגבי פתיחת הפה במקרים רבים ההגבלה בפתיחה נמשכת ויש צורך בביצוע תרגילים לשיפור הפתיחה. את צריכה לפנות למנתח לידריך אותך ויבדוק שוב להכל תקין בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים