בהמשך לשאלתי הקודמת ותשובתך

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

19/07/2018 | 23:08 | מאת: רן

שלום ד"ר קריינר בהמשך לשאלתי הקודמת ותשובתך בעניין זיהומים ודחיית עקירה. אני לחלוטין מסכים איתך בעניין הצורך בעקירה, ואין שום סיבה לא לעקור את השן אם יש התוויות לכך. אך אשאל בכל זאת. לצורך העניין - שן בינה עם חור (עששתית): האם שמירה יתרה על היגיינת המקום יכולה לעזור בהפחתת מספר הדלקות/זיהומים? בהנחה שתשובתך היא לא - מדוע הדלקות מגיעות וחולפות כל זמן מה? ההיגיון אומר שאם להיגיינה המקומית אין משמעות, אז מה הוא הפקטור שקובע האם בזמן מסוים השן תידלק או תעמוד במקומה ללא חשש? מה מצית את ה"פיקים" האלו, שבעקבותם נדרש טיפול חירום אנטיביוטי? רן

שלום שוב לרוב הדלקות סביב שיני בינה אינן תוצאה מעששת אלה מחוסר יכולת לנקות את השן והחניכיים סביבה בעיקר אם השן מכוסה חלקית בחניכיים. לכן לעיטים יש זהומים לאומת זאת עם עששת מתנהגת כמו כל שן אחרת עם חור. במידה ולא מטופל יכולים להתפתח דלקות ברונו

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים