מוקסיפן פורטה לאחר עקירת שן בינה

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

13/08/2017 | 21:53 | מאת: רעות

בעוד כשבועיים וחצי מבצע עקירת שן בינה. נאמר לי ע"י כירורג בבית החולים שעליי לקחת מוקסיפן פורטה 3 פעמים ביום לתקופה של 5 ימים. בין היתר עליי לקחת שני כדורי מוקסיפן שעה לפני העקירה. אך לפני כמה שבועות ביצעתי גם כן עקירת שן בינה (באיזור אחר בפה) באותו בית חולים, וגם שם לקחתי מוקסיפן- שגרם לי להרגיש לא טוב: בימים שלאחר הניתוח הרגשתי חולשה רצינית וצמרמורות. לאחר שהפסקתי עם כדורי המוקסיפן- מצבי החל להשתפר בהדרגה. ברצוני לדעת האם אכן הכרחי לקחת מוקסיפן לאחר העקירה, ואם כן- האם יש לזה תחליף, לאור הדברים שרשמתי למעלה.

שלום רב טיפול אנטיביוטי לאחר עקירת שיניים לא הכרחי. אני אישית נותן אנטיביוטיקה רק במידה ויש זהום. כמו כן הכרורג שבדק אותך יודע האם במקרה שלך מומלץ טיפול אנטיבויטי או לא. במידה ויש רגישות יש תחליפים, למרות שהתופעות שאת מתארת לא בהכרח קשורות לאנטיביוטיקה. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים