עקירת שן בינה והשלכותיה

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

17/01/2017 | 18:49 | מאת: רועי

שלום, בן 29, בריא, שיניים במצב מצויין, כמעט ולא מבקר אצל רופא, רק לצורך ניקוי אבנית. בעברי כבר בוצעו 2 עקירות של שיני בינה עליונות. בסופ"ש האחרון הרגשתי כאב קל מאיזור הלסת התחתונה בצד ימין בסוף. במשך הסופ"ש הכאב הלך והתעצם ברמות שלא ניתן לתאר, למשככי הכאבים לא הייתה השפעה. ביום ראשון טסתי לרופא שיניים שלי ובצילום נשך התגלתה שן בינה כלואה ודלקת. קיבלתי אוגמנטין ואתופן והעקירה תוכננה ליום למחרת. בהמשך אותו היום בערב הכאבים היום בלתי נסבלים וכמעט נסעתי למיון, ביקרתי אצל עוד רופא שאבחן את הבעיה אבל טען שאין לעקור כרגע בגלל הדלקת ולהמתין מספר ימים. ביקרתי אצל הרופא שלי למחרת ולאחר התלבטויות מצדו האם לפנות לבית חולים, הוחלט שהוא יטפל. במהלך הטיפול (שעתיים וחצי עם כאבים מטורפים) יצאו כמויות גדולות של מוגלה אבל לא נוזלית,ממש מוצקה ולטענתו הדלקת/המוגלה החלה לפגוע בעצם הלסת. לטענת הרופא העצבים לא נפגעו אך לאחר שהשן יצאה נותר חור בעצם הלסת, הרופא השתיל עצם (זוג מזרקים) ותפר. מספר שעות לאחר מכן כבר הורגשה הטבה משמעותית. היום-יממה לאחר ההשתלה ביקרתי אצל הרופא, הכל נראה מצויין מבפנים אבל בצילום הפנורמי שעשיתי, רואים שהשתלה העצם מילאה את החלל, אבל אחרי המילוי, בעצם הלסת עצמה יש איזור שנראה כמו בועה/איזור חלול. הרופא ביקש מעקב כדי לראות האם החלל הזה יסתדר מעצמו או שיצריך ניתוח בבית חולים. הוסבר לי שהסיכון כרגע הוא שאם אקבל מכה הלסת תוכל להשבר. בנוסף חצי לשון (של צד העקירה) מרגישה קצת מעורפלת, החצי השני כרגיל, קצת כאב בבליעת רוק. כמובן שהלחי התנפח ומדי פעם אני מרגיש טעם מר באיזור הניתוח (מזכיר לי את הטעם של חומר ההרדמה). אשמח לשמוע את דעתכם על עניין העצם והלשון. בתודה מראש! רועי

שלום רועי, שתי בעיות אתה מציג: 1- התמונה הרנטגנית עם ה"בועה". אין לזה כל חשיבות, כולל לעובדה שבוצע שם שתל עצם באיזור המזוהם. ברור שאני לא רואה את הצילומים ועונה לך רק לפי הסיפור אבל לגבי זה תריך להמתין בסבלנות ולתת לטבע לעבוד. צילום בעוד שנה יגיד מה קרה לאיזור. נדיר שיש סכנת שבר אבל אכן יכול להיות. אם כן, חוץ מלא לקבל מקות, רצוי לאכול רק דברים רכים לתקופה של כחודש, למרות שאין לי איך לדעת האם זה נחוץ במקה שלך 2- ערפול בתחושה של הלשון בצד של העקירה: אכן העצב הנותן תחושה ללשון עובר ממש צמוד לשן הבינה ויש סיכון לפגיעה בו בזמן עקירה. במידה והלשון רדומה לגמרי ניתן לשקול תיקון כרורגי. אם התחושה קצת מוזרה כמו "סוף הרדמה" כדאי להמתין מספר חודשים לראות האם יש התאוששות. בשלב זה לא נראה לי שיש צורך בטיפול כלשהו חוץ ממשככי כאבים לפי הצורך נשמח לעזור אם יש שאלות נוספות רפואה שלמה

23/01/2017 | 00:48 | מאת: רועי

שלום ד"ר ותודה על המענה! לאחר ייעוץ נוסף היום אצל מומחה פה ולסת אובחנה היפואסטזיה בלשון ימין,שפה תחתונה מימין וסנטר ימין. בנוסף, אזור רדיולוצנטי נרחב מאיזור שן 48 עולה לרמוס העולה מימין, באיזור עקירת שן 48 חומר אופקי תחליפי עצם. כרגע הומלץ על טיפול בכדורי דקסקורט למספר ימים והפנו אותי בדחיפות לבית חולים למרפאות פה ולסת. עד כמה מורכב המצב מבחינת הציסטה בעצם? והאם ניתן לתקן את תת התחושה בחלקים "הרדומים" ? וכמו שציינת, הומלץ לי שלא לאכול דברים קשים. שוב תודה!

30/01/2017 | 12:23 | מאת: רועי

שלום ד״ר, לאחר מספר ימים עם הסטרואידים, התחושה בשפה ובסנטר ימין חזרו. בלשון ימין עדיין לא. באיזה שלב לדעתך מומלץ להתערב? אני כרגע ממתין לתור בעוד שבועיים במחלקת פה ולסת בבית חולים. תודה!

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים