כאבים איומים

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

24/09/2016 | 11:50 | מאת: אושרי

שלום רב לפני כחודש וחצי עברתי טיפול שיניים בהרדמה כללית מכיוון שיש לי חרדה דנטלית קשה.. עשו לי כמה סתימות עקרו לי שיני בינה טיפול שורש ושמו לי שני כתרים זמניים. לפני שבועיים נפל לי הכתר הזמני בשן האחרונה בצד ימין ואחרי כמה ימים החלו לי כאבים כל פעם שהייתי אוכלת.. הלכתי לרופא ולאחר צילום טען שכנראה פצעתי את החניכיים עם האוכל ומזה הכאב וקבע לי תור למדידות לכתר קבוע. יום אחרי פתאום התחיל הגיהינום! התחילו לי כאבים בלתי נסבלים שלא נרגעים לשניה.. התחלתי עם משככי כאבים אדויל פלוס שני אקמול כל ארבע שעות וזה לא עזר.. הלכתי שוב לרופא שלא ראה כלום אך טען שלפי התגובות שלי יש לי דלקת חריפה.. קיבלתי אוגמנטין 875 אטופן 600 ואבן להרגעה ואקמול במידת הצורך.. כמובן ששום דבר לא עזר לכאבים.. לפעמים רק טיפה הרגיע.. היום סיימתי את הטיפול האנטיביוטי ואני עדיין סובלת מאוד! השן רגישה לכל מגע הכי קטן שיש וחצי פנים כואבות לי מלמעלה למטה.. כבר מיואשת ולא יודעת מה לעשות! האם אני צריכה ללכת למיון פה ולסת או לחכות שוב בשביל ללכת לרופא? אציין שוב שאני סובלת מחרדה קשה מכל מה שקשור לרופא שיניים וזה גורם לי עוד יותר תסכול! תודה מראש על התשובה

שלום רב, מצטער שלמוע על מה שעובר אליך התאור שלך מתאים לתהליך זהומי בקצה השורש מתחת לטיפול שורש שכנראה יש לשן. הטיפול הינו אנטיביוטי, הורדת גובה השן (על ידי השחזה) על מנת שלא יהיה כל נגיעה כואבת עם השיניים הנגדיות ולעיתים אך ניקוז. סביר שיופיע גם נפיחות. בד"כ כשמופיע נפיחות הכאב נרגע בצורה נכרת. הניקוז יכול להיות דרך תעלת השן על ידי הוצאת סתימת השורש. כן ממליץ לפנות לרופא השיניים המטפל. במיון תקבלי רק טיפול אנלגיטי ולא יותר. במקרים קיצונים שן נעקרת. ברצוני לציין שאת חייבת למצוא את הדרך להתגבר על החרדה. אנשים עם חרדה מרופא שיניים עוברים טיפולים הרבה יותר קשים מיכוון שמגיעים לטיפול בד"כ במצב של הזנחה קשה. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים