תופעות חרדה
דיון מתוך פורום פסיכותרפיה
בשבוע התחלתי בטיפול ציפראלקס 5 מ"ג ואחרי 14 יום עובר ל 10 מ"ג. יש לי תופעות של מצבים כאילו שאיני יכול ללכת על הרגליים חוזר וחולף. האם זה שכיח בהתקף? בנוסף יש לי קוצר נשימה ודפיקות לב מהירות , דבר שלא קרה בעבר. כמו כן אני נאלץ ליטול 2 כדורי הרגעה ביום גבר שלא קרה קודם לכן. מה דעתך? התופעות אמורות לחלוף אחרי זמן מה ? יתכן שלא אזדקק לכדורי הרגעה?
שלום אלון, כפי שכתבת בנושא ההודעה, נראה לי שהתופעות שאתה מתאר הן אכן תופעות חרדה ולא תופעות לוואי של הציפרלקס. בטווח הארוך הציפרלקס אכן אמור להרגיע ובכך לחסל את הצורך בכדורי הרגעה אחרים. ואולם, אני בהחלט ממליץ לך לשקול טיפול התנהגותי-קוגניטיבי, עם או בלי ביופידבק, כדי ללמוד טכניקות הרפיה שיעזרו לך לשלוט בחרדה בעצמך. באזור המרכז פועלת יחידה לטיפול התנהגותי-קוגניטיבי בחרדה במרפאת מבוגרים של בי"ח גהה, שבה הטיפול ניתן ללא תשלום לחברי כל קופות החולים, וכן יחידה לביופידבק בבי"ח איכילוב. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין
ראשית, תודה על ההתייחסות. מנסיוני מביופידבק לא נראה לי שטיפול התנהגותי יעזור, למרות שיש באפשרותי לקבל. האם ידוע לך על טיפול משולב נפשי ותרופתי (לא כימי) שיכול לעזור? תופעות הלוואי שלי מהציפראלקס קשות מאוד. האם מומלץ בדר"כ לשלב בתחילת הטיפול כדורי הרגעה? לאיזה מבין כדורי ההרגעה יש טווח השפעה ארוך כדי שלא אצטרך ליטול 2 כדורים ביום? האם קיימת בדיקה גופנית (פרט לבדיקת דם רגילה ) שיכולה למצוא חוסר בויטמין או מינרל או אחר בגוף ואז לאזן את השפיות?