שאלה עקרונית

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

03/04/2004 | 12:01 | מאת: גלית

האם קיימים מקרים בהם אנשים השתלטו לגמרי על בעיית החרדה? באופן מוחלט?

04/04/2004 | 09:12 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום גלית, כדי לענות לשאלתך יש להבדיל בין חרדה מצבית לחרדה תכונתית. הראשונה מופיעה רק במצבים מסוימים וקל יותר להכחיד אותה ובשנייה מדובר בתכונת אישיות של האדם, כלומר, בנטייה בסיסית להיות דאגן וחרד. לאדם כזה אפשר לעזור הרבה הן בהתגברות על החרדה והן בקבלה שלמה יותר עם שרידיה, אך הנטייה תישאר במידה זו או אחרת, כאשר מצבי לחץ אובייקטיביים ייטו לעורר אותה, יש לקוות כשהאדם מצויד בכלי התמודדות טובים יותר. בברכה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכותרפיה