חבר עם דימוי עצמי נמוך

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

30/05/2002 | 16:59 | מאת: מיגי

חבר שלי ואני יוצאים מזה 5 חודשים ואנחנו מאוד אוהבים. הוא בן 26. לחבר שלי יש בעיה עם הביטחון העצמי שלו. הוא לא מפספס הזדמנות לרדת על עצמו, הוא לא מעריך שום תכונה חיובית אצלו, למרות שיש המון כאלה, הוא לא מאמין ביכולת שלו להצליח בלימודים (הוא סטודנט לאלקטרוניקה), להצליח באיזושהי עבודה או בכלל בחיים. לאחרונה הפסימיות שלו חוצה גבולות. המצב הכלכלי הקשה, הביטחוני-פוליטי בארץ והמשפחתי שלו רק מוסיפים לפסימיות. השבוע הוא הרחיק לכת ואמר לי שהוא לא מוצא טעם בחיים, בלהתחתן ולהביא ילדים לעולם הזה, ובכלל הוא פוחד להיות אבא גרוע ושחיי הנישואין שלו לא יצליחו. יש לציין שאין לא דמות חיקוי בנושא הזה, וכן שהוא בן זקונים למשפחה בת 8 ילדים. הוא חונך בעיקר ע"י אחיו הגדול, לא זכה במיוחד לפידבקים כשהיה קטן ובכלל,והיום הוא לא מקבל שום צורה של תמיכה מהמשפחה. הוא מודע לכך שיש לו בעיה והציע שניפרד כדי שאני לא אצטרך "לחכות לו" וש"מגיע לי הטוב ביותר". אני יודעת שאני הנקו' אור היחידה בחייו עכשיו ואני רוצה לעשות כל שביכולתי לעזור לו כי הוא באמת שווה את המאמץ. הוא רוצה לקבל טיפול אך אין לו כסף. הוא רוצה להאמין שהבעיה שלו היא זמנית ופתירה ורוצה מאוד שאני אהיה בסביבה כשהוא "יבריא", אך הוא יבין אם אחליט להיפרד ממנו עכשיו.אני רוצה לשאול אם אני יכולה לשנות את הגישה שלו לחיים בכוחות עצמי, עם מעט יעוץ מקצועי, או שזה יותר רציני ממה שאני חושבת ויכול להיות שהוא ישאר בתוך הפסימיות והפחדים שלו ואין מצב שאבנה את חיי עם בחור כזה. אני מוכנה לנסות כמעט הכל ובלבד שזה לא יעלה לנו כי שנינו ממש תפרנים. בבקשה, תעזור לי לעזור לו! מיגי

30/05/2002 | 17:10 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום מיגי, דאגתך לחברך נוגעת ללב. חברך סובל מדימוי עצמי נמוך שהתפתח לממדים של דיכאון קליני ונקודת האור היא לא רק שיש לו אותך אלא שהוא מעוניין לפנות לטיפול. את עצמך אינך יכולה לשנות את ההתייחסות שלו לחיים, אך טיפול מקצועי בהחלט כן. השילוב בין פסיכותרפיה (שיחות) וטיפול תרופתי נגד דיכאון הוכיח את עצמו כיעיל ביותר והוא ניתן לא רק בשוק הפרטי אלא גם בשירותי הבריאות הציבוריים. כל מה שחברך צריך לעשות, ותוכלי לעודד אותו וללוות אותו בתהליך זה, הוא לפנות לרופא פסיכיאטר של קופת החולים בה הוא חבר, שם במידת הצורך יותאם לו טיפול תרופתי ומשם הוא יופנה לשיחות. בקופת חולים הכללית הטיפול נערך במרפאה ציבורית לבריאות הנפש ובקופות החולים האחרות יש אף אפשרות לבחור מטפל פרטי מתוך רשימה של מטפלים מוסמכים והמבוטח זכאי לכשלושה חודשי טיפול במחיר מסובסד מאוד. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

16/11/2003 | 19:13 | מאת: פפסי26

ברצוני להעיר באשר לתגובתו של ד"ר גידי רובינשטיין לנושא עם כל הכבוד לנסיונך בתחום הטיפולי- אינני חושבת שעל סמך תאור הבעיה כפי שהוצגה ע"י חברתו - אתה יכול להסיק שמדובר בדימוי עצמי שהוביל לדכאון ולהמליץ ב"חום" על טיפול תרופתי בשילוב עם פסיכותרפיה אינני סבורה שיש למהר ולפנות לאמצעים הכימיים (אלא אם כן בלתי נמנע הדבר) וכן אני מאמינה שניתן לפתור בעיות באמצעות פסיכותרפיה אישית ובמקרים של דימוי עצמי- אני ממליצה על קבוצות טיפול ( בנות כמה משתתפים) והיה ולא נפתרה הבעיה- ניתן לשקול טיפול תרופתי כברירה אחרונה

מנהל פורום פסיכותרפיה