ביישנית

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

14/05/2002 | 18:50 | מאת: הילה

שלום דוקטור גידי, אני בת 19 ומאז שאני זוכרת את עצמי תמיד הייתי ביישנית , היום כאשר אני "מסתכלת על עצמי מבחוץ" אני נראית כמו אחת שמפחדת מהצל של עצמה, הכוונה היא במפגש עם אנשים אני קופאת במקומי (הכוונה לכל אדם שאיני מכירה ממש) אני שותקת ולא מסוגלת אפילו להביע הבעת פנים כלשהיא כך שאני מרגישה מגוחחת וגם אין לי שום קשרי חברות מאז עזבתי את מקום מושבי. איך אוכל להתגבר על הפחד והבישנות? תודה, הילה

15/05/2002 | 09:42 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום הילה, חוששני שאין איזו שהיא תרופת פלא שאוכל לשלוח לך מעל גבי הרשת. את מציינת גם את ביישנותך וגם את בדידותך במקום חדש וזר. קיימים שני סוגי טיפולים עיקריים בביישנות, או בממדים שאת מתארת, בחרדה חברתית. טיפול אחד הוא טיפול התנהגותי-קוגניטיבי בו המטופל רוכש לעצמו דרכי התמודדות אותן הוא מתרגל באופן הדרגתי מול המצב מעורר החרדה, במקרה שלך - אנשים זרים. טיפול אחר הוא בגישה הפסיכודינאמית, בו עיקר הדגש מושם על הקשר הבין-אישי בין המטפל למטופל, במטרה להבין טוב יותר את הקונפליקטים הפנימיים של המטופל וכך לחזק את בטחונו העצמי. במקרים מסוימים, ניתן להיעזר בתרופות משככות חרדה קלות, אך חשוב לעשות זאת תוך התייעצות עם פסיכיאטר ובאופן נקודתי בלבד, לפני מצב מעורר חרדה ספציפי, כגון ריאיון לעבודה, ולא להשתמש בתרופות אלו באופן קבוע, משום שמפתחים אליהן סבילות מבחינה גופנית (יש צורך להגדיל את המינון על מנת להשיג אותה השפעה) ותלות פסיכולוגית (הרגשה לא רצויה שבלעדי התרופה לא תוכלי להסתדר). עצתי לך לפנות לטיפול אישי אצל איש מקצוע מוסמך, בייחוד במצב החדש אותו את מתארת של מעבר לסביבה חדשה, המורכבת רובה ככולה מאנשים זרים המאיימים עלייך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכותרפיה